Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η ποιητική περιπέτεια

Η ποιητική περιπέτεια


Μια περιδιάβαση στη νεοελληνική ποίηση μέσα από τους κυριότερους ιστορικούς σταθμούς και τα λογοτεχνικά ρεύματα

Αγάθη Γεωργιάδου

Μεταίχμιο, 2006
327 σελ.
ISBN 960-455-035-7, ISBN-13 978-960-455-035-7, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 23,22

Θέμα του βιβλίου είναι η νεοελληνική ποίηση και η "περιπέτεια" της μέσα στο χρόνο. Φιλοδοξεί να σκιαγραφήσει την πορεία της νεοελληνικής ποίησης μέσα από τους κυριότερους ιστορικούς σταθμούς και τα σημαντικότερα ποιητικά ρεύματα, ερμηνεύοντας, παράλληλα, αντιπροσωπευτικά ποιήματα. Στοχεύει, δηλαδή, να συνδυάσει τη θεωρία με την πράξη, ώστε να αποτελέσει λειτουργικό βοήθημα για τον εκπαιδευτικό και το μαθητή στη διδακτική πράξη, καθώς κι ένα εύχρηστο βιβλίο για κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να εξοικειωθεί με την ποίηση.
Το πρώτο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνει στοιχεία θεωρίας της λογοτεχνίας, με στόχο να διαφανεί η πολλαπλότητα του ποιητικού φαινομένου και οι ποικίλες οπτικές γωνίες από τις οποίες μπορεί να προσεγγιστεί.
Το δεύτερο μέρος αποτελεί μια συνοπτική παρουσίαση της ιστορίας της νεοελληνικής λογοτεχνίας από τις αρχές της ως σήμερα, ώστε να δοθεί το ευρύτερο πλαίσιο και οι κυριότεροι ιστορικοί σταθμοί που διαμόρφωσαν το ποιητικό τοπίο στην Ελλάδα.
Το τρίτο μέρος αναφέρεται στα σημαντικότερα ποιητικά ρεύματα που επηρέασαν την πορεία της νεοελληνικής ποίησης, στους κυριότερους εκπροσώπους τους και σε ενδεικτικά δείγματα γραφής τους, τα οποία ερμηνεύονται.
Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ένα Επίμετρο, στο οποίο δίνονται βασικά στοιχεία μετρικής, τα κυριότερα σχήματα λόγου και ενδεικτικοί ορισμοί της ποίησης. Στο Παράρτημα περιλαμβάνονται τα ποιητικά κείμενα που σχολιάζονται στο βιβλίο και ένας συγκριτικός πίνακας των ευρωπαϊκών και νεοελληνικών ρευμάτων.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)