Διαιτητικής παραγγέλματα: Προς την υγιεινήν δίαιταν αφορώντα. Ιστορία συνοπτική: Περί αρχής και προόδου της ιατρικής τέχνης, καίτινων περί αυτήν ευδοκιμησάντων ανδρών

Διαιτητικής παραγγέλματα: Προς την υγιεινήν δίαιταν αφορώντα. Ιστορία συνοπτική: Περί αρχής και προόδου της ιατρικής τέχνης, καίτινων περί αυτήν ευδοκιμησάντων ανδρώνΚωνσταντίνος Μιχαήλ

Εκδόσεις του Φοίνικα, 2006
425 σελ.
ISBN 960-89063-2-6, ISBN-13 978-960-89063-2-7, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 30,57

Η "Διαιτητική" αποτελεί ένα από τα πρώτα βιβλία εκλαϊκευμένης ιατρικής στη γλώσσα της εποχής. Η έκδοση περιλαμβάνει, επίσης, την πρώτη ιστορία της ιατρικής, στην ελληνική γλώσσα. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα βιβλία που κυκλοφόρησαν με σκοπό την πνευματική αναγέννηση των Ελλήνων. Είναι γραμμένη από τον Καστοριανό ιατροφιλόσοφο Κωνσταντίνο Μιχαήλ (1751-1816) που έζησε στη Βιέννη και ο οποίος αφιερώνει το βιβλίο του στον ιατρό βαρώνο του Storck, αρχίατρο και σύμβουλο του Αυτοκράτορα Φραγκίσκου Α΄.
Η αναστατική έκδοση του βιβλίου από τις "Εκδόσεις του Φοίνικα", διατηρεί την τυπογραφική μορφή της βιεννέζικης έκδοσης του 1794, "εκ της Τυπογραφίας Ιωσήφ του Βαουμαϊστέρου".
Η βιβλιοδεσία αντιγράφει δημιουργικά την αισθητική της διακόσμησης των βιβλίων ευρείας κυκλοφορίας της εποχής.
Το κάλυμμα με υφή μεταξιού, είναι επενδεδυμένο με χαρτί κατασκευασμένο με προβιομηχανικές μεθόδους από τον φλοιό των κλαδιών του θάμνου locta που φύεται στα Ιμαλάια.