Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Σύγχρονη ευρωπαϊκή τέχνη: Η τέχνη των βαλκανικών χωρών

Σύγχρονη ευρωπαϊκή τέχνη: Η τέχνη των βαλκανικών χωρώνGëzim Qëndro, Eleni Laperi, Meliha Husedžinović, Rouzha Marinska, Branislava Andjelkovic, Branislav Dimitrijevic, Μιλτιάδης Μ. Παπανικολάου, Emil Aleksiev, Magda Carneci, Igor Zabel, Genko Gülan

επιμέλεια: Miltiades M. Papanikolaou, Giannis Bolis, Irina Subotić
μετάφραση: Glossima & Wehrheim, Eurolangues - Efrosini Serifi

Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, 2002
221 σελ.
ISBN 960-86806-6-2, ISBN-13 978-960-86806-6-1, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 10,00

Η έκθεση "Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Τέχνη. Η Τέχνη των Βαλκανικών χωρών" που πραγματοποιείται στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σε συνεργασία με αντίστοιχα Ιδρύματα των Βαλκανικών χωρών γίνεται για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη κλίμακα και φιλοδοξεί να παρουσιάσει τις σύγχρονες τάσεις και αναζητήσεις καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται σε ένα γεωγραφικό χώρο με ποικίλες πολιτισμικές όψεις και ιδιαιτερότητες.
Η συνάντηση των καλλιτεχνών , των διευθυντών των Μουσείων και των ιστορικών της τέχνης στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία αυτής της έκθεσης θέλω να πιστεύω ότι σηματοδοτεί τη γόνιμη συνεργασία, την ανταλλαγή απόψεων και την ανάπτυξη ενός προβληματισμού, που έχει ως στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων των λαών της ΝΑ Ευρώπης.
Πρόσφατα οι συνάδελφοί μου Υπουργοί Πολιτισμού της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και εγώ είχαμε την ευκαιρία να διακηρύξουμε από τη Θεσσαλονίκη τη σημασία που έχει, ιδίως γι ' αυτή την περιοχή, η αναζήτηση ή μάλλον η διεκδίκηση ενός "Πολιτισμού των Πολιτισμών" σύμφωνα και με το κεντρικό μήνυμα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας 2001 -2004.
Στην έκθεση της Θεσσαλονίκης το κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να δει καλλιτέχνες που προέρχονται από διαφορετικά πολιτισμικά κλίματα και αναπτύσσουν ποικίλη καλλιτεχνική δραστηριότητα (ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, βίντεο τέχνη κ.λπ.) υποδεικνύοντας με ποιο τρόπο η τέχνη μπορεί να χειρισθεί το σύγχρονο κοινωνικό προβληματισμό.
Χαιρετίζω αυτήν την προσπάθεια που γίνεται από το Κ.Μ.Σ.Τ. της Θεσσαλονίκης και από τα άλλα Μουσεία της περιοχής μας και ελπίζω να έχει συνέχεια.
Ευάγγελος Βενιζέλος

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)