Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Philip Tsiaras: Διάφανοι τόποι

Philip Tsiaras: Διάφανοι τόποι


Family Album, White Paintings, Ceramic, Topologies, Bronze, Horses, Sandwich, Glasses, Vase Painting

ζωγραφική: Philip Tsiaras
μετάφραση: Glossima & Wehrheim
επιμέλεια: Συραγώ Τσιάρα, Εικαστικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας, Ιωάννα Δεληγιάννη
φωτογράφιση: Fadio Zonta, Emilio Resmini, Ντίνος Σαπουνάς

Εικαστικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας
Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
2003
138 σελ.
ISBN 960-85850-3-1, ISBN-13 978-960-85850-3-4, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 8,16

Θεωρώ εξαιρετική συγκυρία την έναρξη της θητείας μου ως προέδρου του Εικαστικού Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας με την παρουσίαση της πρώτης αναδρομικής έκθεσης του ελληνοαμερικανού καλλιτέχνη Philip Tsiaras, Το εύρος της καλλιτεχνικής του προσωπικότητας, διεθνώς αναγνωρισμένο με πολλαπλές εκθέσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, δημιουργεί σε μας ένα επιπρόσθετο αίσθημα ευθύνης για την άρτια διοργάνωση και παρουσίαση του πρωτότυπου έργου του σπουδαίου αυτού καλλιτέχνη που για πρώτη φορά φιλοξενείται στη χώρα του. Ο καλλιτέχνης κινείται παράλληλα σε διαφορετικά επίπεδα και εικαστικές μορφές, που ανόβλύζ1υν από τη δημιουργική του ορμή, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι η τέχνη παραμένει μια δραστηριότητα χωρίς προκαθορισμένα όρια.
Το Εικαστικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι είναι σε θέση να αναλαμβάνει και να στηρίζει μεγάλες διοργανώσεις όχι μόνο εθνικής αλλά και διεθνούς εμβέλειας, οι οποίες έτυχαν ευμενούς υποδοχής τόσό από το τοπικό κοινό, όσο και στους χώρους όπου ταξίδεψαν. Για μας η ανταπόκριση του κοινού είναι παράγοντας ύψιστης σημασίας και κριτήριο επιτυχίας των προσπαθειών μας. Η διοργάνωση και διεξαγωγή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που απασχολούν δημιουργικά μαθητές όλων των βαθμίδων, αποτελεί το μέτρο της μακροπρόθεσμης συμβολής μας στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης εικαστικής παιδείας στη χώρα μας.
Η παρούσα έκθεση υποστηρίζεται οργανωτικά αλλά και ψυχικά από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης με το οποίο έχουμε συνεργαστεί επιτυχημένα άλλωστε στο παρελθόν. Τώρα ουσιαστικά εγκαινιάζουμε την πρώτη συμπαραγωγή μας, γεγονός για το οποίο είμαι ιδιαίτερα ευτυχής.
Από την παρούσα θέση θα ήθελα να ευχαριστήσω τον διευθυντή του Κ.Μ.Σ.Τ., Καθηγητή κο Μιλτιάδη Παπανικολάου, για την αμέριστη στήριξη και το πνεύμα αγαστής συνεργασίας, την επιμελήτρια της έκθεσης, ιστορικό τέχνης, κα. Συραγώ Τσιάρα, τον καλλιτεχνικό διευθυντή κο Ανδρέα Γιαννούτσο αλλά και την εξαιρετική ομάδα των ανθρώπων που εργάζονται ακούραστα στο Ε.Κ.Σ.Τ Λ.
Η προαγωγή της σύγχρονης τέχνης είναι κορυφαίο μέλημα για όλους μας. Η δημιουργικότητα, οι κοινές Πρωτοβουλίες και η κατάθεση Ψυχής είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση του στόχου μας.
Αικατερίνη Ζιαζιά - Σουφλιά, Πρόεδρος Εικαστικού Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)