Βιβλίο
Προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά
Παρεμβάσεις στο πλαίσιο της οικογένειας και του σχολείου

Ηλίας Ε. Κουρκούτας
Αθήνα
Ελληνικά Γράμματα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 286
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-442-969-1
Περιέχει Βιβλιογραφία
Εξαντλημένο
Τιμή: 19.87€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 12-06-2007)
Περίληψη:

Το βιβλίο επιχειρεί μια εκτενή επισκόπηση των διαθέσιμων, σε διεθνές επίπεδο, ερευνητικών στοιχείων που αφορούν τα παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς, καθώς και των νέων θεωρητικών μοντέλων προσέγγισης των προβληματικών καταστάσεων στο πλαίσιο του σχολείου και της οικογένειας. Περιγράφει τα βασικά στοιχεία της ψυχοσυναισθηματικής και διαπροσωπικής λειτουργίας αλλά και της οικογενειακής δυναμικής αυτών των παιδιών, τους παράγοντες επικινδυνότητας, τους προστατευτικούς παράγοντες, καθώς και τα σχολικά τους προβλήματα. Έμφαση δίνει επίσης στην παρουσίαση των σύγχρονων ψυχοπαιδαγωγικών και ψυχοθεραπευτικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των αποδιοργανωτικών και διαταρακτικών συμπεριφορών και για την ενσωμάτωση των παιδιών στο σχολείο. Σημαντικές είναι τέλος και οι αναλυτικές παρουσιάσεις κλινικών περιπτώσεων. Στόχος είναι η ανάπτυξη μιας ολιστικής προσέγγισης των διαταραχών και των προβλημάτων συμπεριφοράς και η δημιουργική σύνθεση των διάφορων θεωρητικών μοντέλων και των διαθέσιμων ψυχοπαιδαγωγικών/ψυχοθεραπευτικών τεχνικών σε ένα ευρύτερο οικοσυστημικό πλαίσιο παρέμβασης.

Ένα βιβλίο σημαντικό και χρήσιμο για τον κλινικό και το σχολικό ψυχολόγο, τον εκπαιδευτικό, τον ειδικό παιδαγωγό, καθώς και για όλους τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας που έρχονται σε επαφή με παιδιά τα οποία εμφανίζουν ήπια ή σοβαρότερα προβλήματα συμπεριφοράς.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Αθανάσιος ΚαράβατοςΗ δύσκολη κατανόηση της εφηβείαςΠεριοδικό "Διαβάζω"494Μάρτιος 2009
Αθανάσιος ΚαράβατοςΗ ψυχολογία του εφήβου, Προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιάΠεριοδικό "Σύναψις"11Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος 2008