Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά

Προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά


Παρεμβάσεις στο πλαίσιο της οικογένειας και του σχολείου

Ηλίας Ε. Κουρκούτας

Ελληνικά Γράμματα, 2007
286 σελ.
ISBN 978-960-442-969-1, [Εξαντλημένο]
Τιμή € 19,87

Το βιβλίο επιχειρεί μια εκτενή επισκόπηση των διαθέσιμων, σε διεθνές επίπεδο, ερευνητικών στοιχείων που αφορούν τα παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς, καθώς και των νέων θεωρητικών μοντέλων προσέγγισης των προβληματικών καταστάσεων στο πλαίσιο του σχολείου και της οικογένειας. Περιγράφει τα βασικά στοιχεία της ψυχοσυναισθηματικής και διαπροσωπικής λειτουργίας αλλά και της οικογενειακής δυναμικής αυτών των παιδιών, τους παράγοντες επικινδυνότητας, τους προστατευτικούς παράγοντες, καθώς και τα σχολικά τους προβλήματα. Έμφαση δίνει επίσης στην παρουσίαση των σύγχρονων ψυχοπαιδαγωγικών και ψυχοθεραπευτικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των αποδιοργανωτικών και διαταρακτικών συμπεριφορών και για την ενσωμάτωση των παιδιών στο σχολείο. Σημαντικές είναι τέλος και οι αναλυτικές παρουσιάσεις κλινικών περιπτώσεων. Στόχος είναι η ανάπτυξη μιας ολιστικής προσέγγισης των διαταραχών και των προβλημάτων συμπεριφοράς και η δημιουργική σύνθεση των διάφορων θεωρητικών μοντέλων και των διαθέσιμων ψυχοπαιδαγωγικών/ψυχοθεραπευτικών τεχνικών σε ένα ευρύτερο οικοσυστημικό πλαίσιο παρέμβασης.

Ένα βιβλίο σημαντικό και χρήσιμο για τον κλινικό και το σχολικό ψυχολόγο, τον εκπαιδευτικό, τον ειδικό παιδαγωγό, καθώς και για όλους τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας που έρχονται σε επαφή με παιδιά τα οποία εμφανίζουν ήπια ή σοβαρότερα προβλήματα συμπεριφοράς.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Αθανάσιος Καράβατος, Η δύσκολη κατανόηση της εφηβείας, Περιοδικό "Διαβάζω", τχ. 494, Μάρτιος 2009
Αθανάσιος Καράβατος, Η ψυχολογία του εφήβου, Προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά, Περιοδικό "Σύναψις", τχ. 11, Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος 2008
Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)