Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Σχολικός εγγραματισμός

Σχολικός εγγραματισμός


Λειτουργικός, κριτικός, επιστημονικός

Ηλίας Γ. Ματσαγγούρας, Roger Beard, Άννα Ιορδανίδου, Τζίνα Καλογήρου, Άντα Κατσίκη - Γκίβαλου, Αλεξάνδρα Κουλουμπαρίτση, Δημήτρης Ματθαίου, Μαρία Ρεπούση, Σταυρούλα Τσιπλάκου, Paul Wagstaff, Σταμάτης Βούλγαρης, Χαρά Δαφέρμου, Μαρία Δημοπούλου, Γιάννης Δρυς, Αναστάσιος Ζόμπολας, Ευάγγελος Ιντζίδης, Ελένη Καραντζόλα, Διονυσία Καρούσου, Καλλιόπη Κύρδη, Γεώργιος Μαντάς, Νίκη Μιχαηλίδου, Θεανώ Όρρου - Ιακωβίδου, Μαρία Παλαμαρά

επιμέλεια: Ηλίας Γ. Ματσαγγούρας
εισήγηση: Γιάννης Παπαδάτος
κείμενα: Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Πολίτης, Αικατερίνη Σακκά, Άρης Σιούτης, Ανδρέας Σοφοκλέους, Τατιάνα Σπανέλλη, Γιάννης Στυλιανού, Κατερίνα Τικτοπούλου, Γιώργος Τόουλος, Θεοδώρα Τσιαγκάνη, Αρμόδιος Τσιβάς

Γρηγόρη, 2007
608 σελ.
ISBN 978-960-333-518-4, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 47,00

Ο Σχολικός Εγγραμματισμός είναι μια πολύπλοκη και ιδιαίτερα σημαντική ικανότητα με γλωσσικές, γνωστικές και κοινωνικές διαστάσεις, που καθορίζει αποφασιστικά τη σχολική πρόοδο των μαθητών και τις προϋποθέσεις κοινωνικής ανέλιξής τους. Λόγω της υψηλής σημασίας του απασχολεί τις δύο τελευταίες δεκαετίες τη σύγχρονη διεθνή παιδαγωγική βιβλιογραφία, αλλά και την ελληνική κατά τα τελευταία χρόνια.

Το θέμα του Σχολικού Εγγραμματισμού κατέστη επίκαιρο και επιτακτικό στη χώρα μας λόγω των πρόσφατων διεθνών εκθέσεων, οι οποίες εμφανίζουν την Ελλάδα μεταξύ των τελευταίων χωρών στη διεθνή κατάταξη, αλλά και λόγω των νέων σχολικών βιβλίων, που συνειδητά θέτουν στις προτεραιότητές τους την ανάπτυξη του Σχολικού Εγγραμματισμού.

Οι συγγραφείς του τόμου εξοικειώνουν τους εκπαιδευτικούς με επεξεργασμένες θεωρητικές αναλύσεις του γραπτού λόγου και δοκιμασμένες διδακτικές πρακτικές του Λειτουργικού, Κριτικού και Επιστημονικού Εγγραμματισμού, κατάλληλες να καταστήσουν τους μαθητές ικανούς: 1. να κατανοούν σε βάθος και να ερμηνεύουν το νοηματικό περιεχόμενο των (σχολικών) κειμένων και την κοινωνική πρακτική που αντιπροσωπεύουν, 2. να εντάσσουν τα κείμενα τόσο στο κειμενικό είδος όσο και στο κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο παράγονται και λειτουργούν, 3. να αναλύουν κριτικά τις σχέσεις των λεξικο-γραμματικών μέσων με τις επιδιωκόμενες λειτουργίες των επιμέρους κειμενικών ειδών και 4. να συνθέτουν κείμενα ποικίλων ειδών και τύπων για τις μαθησιακές και αργότερα για τις κοινωνικές και επαγγελματικές ανάγκες τους.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)