Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Το αγροτικό τοπίο

Το αγροτικό τοπίο


Το παλίμψηστο αιώνων γεωργικού μόχθου: Επιστημονικό συμπόσιο

επιμέλεια: Λεωνίδας Λουλούδης, Νίκος Μπεόπουλος, Ανδρέας Τρούμπης
εισήγηση: Βασίλης Κανελλακόπουλος, Χρίστος Κανελλακόπουλος, Όλγα Μεντζαφού - Πολύζου, Ελένη Κοβάνη, Θεανώ Τερκενλή, Ανδρέας Τρούμπης, Γ. Π. Στάμου, Α. Χ. Παυλόπουλος, Δέσποινα Βώκου, Νίκος Μαρτίνος, Νίκος Μπεόπουλος, Λεωνίδας Λουλούδης

Κτήμα Μερκούρη, 2005
213 σελ.
ISBN 960-87023-1-3, ISBN-13 978-960-87023-1-8, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 14,91

Με κάποια σημαντική καθυστέρηση, αλλά με ιδιαίτερη χαρά, παραδίδουμε στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό τα πρακτικά του Επιστημονικού Συμποσίου για το Αγροτικό Τοπίο που πραγματοποιήθηκε στο Κτήμα Μερκούρη στις 19 Ιουλίου 2003.

Ήταν μια καρποφόρα συνάντηση πάνω σε ένα ζωτικής σημασίας θέμα -αν και όχι επαρκώς ακόμη διερευνημένο- οι πτυχές του οποίου αγγίζουν και επηρεάζουν καίρια τη σύγχρονη φυσιογνωμία και λειτουργία του αγροτικού χώρου.

Ζούμε σε μια εποχή με έντονες αναδιατάξεις του κοινωνικού ιστού, τον θεσμών, των παραγωγικών σχέσεων και των ισορροπιών της υπαίθρου.

Η ανάγκη μιας προσεκτικής προσέγγισης και αντιμετώπισης των φαινομένων, στα επίπεδα σύλληψης της ιδέας, σχεδιασμού, υλοποίησης επιμέρους στόχων και προτεραιοτήτων και εφαρμογής αποτελεσματικών πολιτικών, δεν μπορεί να περιμένει ούτε να περιοριστεί σε ένα "κλασικής κατεύθυνσης", στενά οριοθετημένο στον τόπο και χρόνο, πλαίσιο.

Ο αγροτικός χώρος παύει να αποτελεί ένα αμιγές μονοσήμαντο πεδίο παραγωγής δράσης και σχέσεων. Συνδέεται πλέον ποικιλόμορφα, και με πρωτόγνωρους τρόπους, με τον αστικό χώρο και τους ανθρώπους του.

Η σχέση είναι αμφίδρομη, πότε άμεση και πότε έμμεση, "οργανική" ή "ανόργανη", στενή ή χαλαρή, αλλά αρκετά ρευστή ακόμα.

Οι προκλήσεις συνυπάρχουν με τις απειλές. Οι δυνατότητες να αξιοποιήσουμε ορθά τα στοιχεία της νέας τάξης πραγμάτων ή να αντισταθούμε σε αυτά απαιτούν βαθιά γνώση, έρευνα, παιδεία, νέες πολιτικές και ενεργή συμμετοχή. Το ζητούμενο είναι μια νέα προσέγγιση, η οποία θα αγκαλιάσει τις ευκαιρίες αλλά και θα δώσει λύσεις και διεξόδους στα ποικίλα προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η οικογενειακή αγροτική οικονομία, η ελληνική φύση καθώς και η σύγχρονη πόλη. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)