Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Εδουάρδος Γίββων (1737-1794)

Εδουάρδος Γίββων (1737-1794)


Ο ιστορικός της παρακμής και της πτώσεως της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας

Διονύσιος Χατζόπουλος

Ελεύθερη Σκέψις, 2007
99 σελ.
ISBN 978-960-6716-04-1, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 8,56

Το παρόν πόνημα αποτελεί προσπάθεια εξετάσεως του βίου και της προσφοράς στην επιστήμη της ιστορίας του Εδουάρδου Γίββωνος (1737-1794). Ο Άγγλος ιστορικός είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένος με την μελέτη της ιστορίας του μεσαιωνικού Ελληνισμού. Με τις ιδεολογικές θέσεις του και με την γιγαντιαία αναλυτική προσπάθεια που κατέβαλε, και το πολύτομο αποτέλεσμά της, επηρέασε άμεσα την εξέλιξη των βυζαντινών σπουδών κατά την εποχή του, και μέχρι περίπου τις πρώτες δεκαετίες του δέκατου ένατου αιώνα.

Κατά την μελέτη του βίου και της επιστημονικής προσφοράς του, δεν πρέπει να λησμονείται ότι ο Άγγλος ιστορικός ήταν γνήσιο τέκνο του Διαφωτισμού και των ιδεών που επήγασαν από την κοσμογονία της εποχής εκείνης. Ο ίδιος είναι παράγωγο του άμεσου πολιτικού και ιδεολογικού του περιβάλλοντος, του οποίου τις θέσεις και τις αρχές αντανακλά.

Και φυσικά, τελειώνοντας, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι, πολλές φορές, ο μελετητής της ιστορίας, στην προσπάθεια στηρίξεως του οικοδομήματος που συνθέτει, εκούσια ή ακούσια, επηρεάζεται και καθοδηγείται, εκτός από την προσωπικότητά του, και από την πραγματικότητα και τις ανάγκες της εποχής του, όπως ο ίδιος τις αντιλαμβάνεται.Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)