Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Τα μεταφυσικά θεμέλια της μυστικής

Τα μεταφυσικά θεμέλια της μυστικήςΝίκος Μακρής

Δρόμων, 2008
202 σελ.
ISBN 978-960-8330-86-3, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 10,60

Τριάντα χρόνια μετά τη συγγραφή τους και εικοσιοκτώ μετά τη δημοσίευσή τους, τα "Μεταφυσική θεμέλια της μυστικής" γνωρίζουν τη δεύτερη έκδοσή τους και αυτό χάρη στην επίμονη θέληση του φίλου, συνεργάτη, λογίου και εραστή του καλού βιβλίου, κυρίου Ζώη Μπενάρδου, των εκδόσεων "Δρόμων". Τον ευχαριστώ θερμά.
Είχαν προηγηθεί νεανικά κείμενα και βιβλία, ακολούθησαν και άλλα πολλά, μαρτυρίες άπαυστης φιλοσοφικής μέριμνας και ακλινούς αναζήτησης. Είναι φυσικό να επήλθαν διαφοροποιήσεις με το διαρκές άνοιγμα στις πηγές της φιλοσοφικής και της πνευματικής γενικότερα δημιουργίας, αλλά βασικές θέσεις του δοκιμίου παραμένουν καθοριστικές και αμετάβλητες. Δε θα δεχόμουν την επανέκδοσή του, αν, ό,τι ακολούθησε, κάλυπτε πλήρως το πνεύμα του, ό,τι δηλαδή επιχειρήθηκε και καταγράφηκε πριν τόσα χρόνια.
Είναι αλήθεια ότι ο τίτλος προκαλεί κατά κάποιο τρόπο, αλλά το σημαντικό δεν προσεγγίζεται παρά με την οριακή αναζήτηση και με το ειλικρινές πάθος αναστροφής με το ίδιο το ανθρώπινο είναι, όπως αποκαλύπτεται απ' τις εμπνοές των φιλοσόφων, των στοχαστών, των καλλιτεχνών, των μυστικών, των επιστημόνων. Αυτήν την αλήθεια προσπαθούν να κατοπτεύσουν οι σελίδες που ακολουθούν χωρίς προ καταλήψεις, χωρίς ψευδοβεβαιότητες και τεχνάσματα, χωρίς εγκλεισμούς σε στερεότυπα, αλλά με σεβασμό στις πηγές, στο μόχθο αιώνων, στις παναθρώπινες αναζητήσεις οι οποίες με τη φιλοσοφική μαρτυρία ντύνονται τη χλαμύδα της ωραιότητάς τους. [...]

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)