Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
19η Διεθνής Φωτογραφική Συγκυρία

19η Διεθνής Φωτογραφική Συγκυρία


34+1 εκθέσεις, Portofolio Reviews, βραβείο Cedefop/photomuseum, φωτοδημοσιογραφία, masterclasses/διαλέξεις, παράλληλες εκδηλώσεις: Θεσσαλονίκη, Απρίλιος - Μάιος 2007

Βαγγέλης Ιωακειμίδης
φωτογράφιση: Συλλογικό έργο
επιμέλεια: Βαγγέλης Ιωακειμίδης

Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, 2007
287 σελ.
ISBN 978-960-89064-5-7, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 5,09

Δεκαεννέα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Άρις Γεωργίου, με μία μικρή ομάδα συνεργατών του, ίδρυσε τη "Photosynkyria" που σύντομα έγινε θεσμός. Το 1998, τη διοργάνωση και διεξαγωγή του Διεθνούς Φωτογραφικού Φεστιβάλ ανέλαβε το νεοσυσταθέν Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, πρώτος διευθυντής του οποίου υπήρξε ο άνθρωπος που ίδρυσε τη "Photosynkyria".

Η φετινή 19η Διεθνής Φωτογραφική Συγκυρία πρόκειται να είναι και η τελευταία συνάντηση σε ετήσια βάση, που θα διοργανώσει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, καθώς ο θεσμός από τη νέα χρονιά εισέρχεται σε μία νέα φάση και μετεξελίσσεται σε "PhotoBiennale", η οποία θα διεξάγεται κάθε δύο χρόνια. Στο μεταίχμιο αυτής της εξέλιξης, η 19η Διεθνής Φωτoγραφική Συγκυρία 2007 καινοτομεί σε τρία βασικά σημεία και θέτει στο επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων τον Χρόνο, το βασικό θέμα και της "PhotoBiennale" του 2008, που θα διεξαχθεί την επόμενη άνοιξη.

Με τον χρόνο, με μικρό χ αυτή τη φορά, σχετίζεται και η πρώτη από τις τρεις φετινές καινοτομίες. Έτσι από τα τέλη Φεβρουαρίου μεταφερόμαστε στο δίμηνο Απριλίου-Μαΐου, που οπωσδήποτε ευνοεί περισσότερο τις υπαίθριες εγκαταστάσεις και τις συναντήσεις, ενώ παράλληλα τοποθετεί τη διοργάνωση ανάμεσα σε δύο μείζονος σημασίας ανάλογα γεγονότα, στη Fotografia της Ρώμης και τη PhotoEspa της Μαδρίτης. Με τον τρόπο αυτό ο θεσμός εγγράφεται στον χάρτη των φωτογραφικών φεστιβάλ της Μεσογείου, ενώ παράλληλα ενισχύεται από το διαμορφούμενο δίκτυο ανταλλαγών και συμπαραγωγών.

Οι άλλες δύο καινοτομίες της φετινής διοργάνωσης, για τις οποίες έγινε λόγος πιο πάνω, αφορούν τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ως προς τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό, καθώς και την απόφαση να ενσωματωθούν νέες δράσεις. [...]

Βαγγέλης Ιωακειμίδης
Διευθυντής Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)