Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Οι Ρωμαίοι

Οι ΡωμαίοιAllen M. Ward, Fritz M. Heichelheim, Cedric A. Yeo
μετάφραση: Ντινά Σαμπεθάι

Οδυσσέας, 2008
748 σελ.
ISBN 978-960-210-532-0, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 47,70

Πόσα γνωρίζουμε για την καθημερινή ζωή των Ρωμαίων από τα μέχρι σήμερα τεκμηριωμένα ιστορικά κείμενα; Πόσα γραφικά και παράλογα διαδραματίζονταν καθημερινά στην πρωτεύουσα της ισχυρής Αυτοκρατορίας;

Γιατί οι μηχανικοί «έκλεβαν» κίονες, τι διαπραγματεύονταν τα πυροσβεστικά σώματα των πατρικίων στα φλεγόμενα ξύλινα σπίτια, σε τι ωφελήθηκε διοικητικά ο ελλαδικός χώρος από την καλλιτεχνική περιοδεία του Νέρωνα, και πόσα μετάλλια και βραβεία απέσπασε από τις παραστάσεις του πριν καν διαγωνισθεί, ποιος Ρωμαίος αυτοκράτορας είπε «τι καλλιτέχνη χάνει ο κόσμος!» ξεψυχώντας;

H ιστορία των Ρωμαίων από την ίδρυση της Ρώμης μέχρι την κατάρρευση της αυτοκρατορίας με τον θάνατο του αυτοκράτορα Μαυρίκιου (602 μ.Χ.).

Στο βιβλίο υιοθετείται μια πολυπολιτισμική οπτική και ενσωματώνεται η πρόσφατη έρευνα που άλλαξε τις αντιλήψεις για τη δημιουργία και την ανάπτυξη της Ρώμης έθεσε την ιστορία της ύστερης ρωμαϊκής αυτοκρατορίας κάτω από ένα εντελώς νέο φως από πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική άποψη.

Επίσης, τονίζεται η αλληλεπίδραση Ρωμαίων και μη Ρωμαίων, με έμφαση στους Έλληνες, τους Ετρούσκους και τους Φοίνικες και εξετάζεται ο ρόλος που έπαιξαν οι ανατολικές επαρχίες και τα βασίλεια στη μεταγενέστερη ιστορία της αυτοκρατορίας.

Προπάντων όμως δίνεται έμφαση στον λαό μέσα στο ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο, αφού αυτός είναι που δημιουργεί αλλά και βιώνει την ιστορία. Έτσι, διάφορες κοινωνικές ομάδες, όπως οι γυναίκες, οι δούλοι, οι απλοί πολίτες και οι υπήκοοι των επαρχιών μελετώνται εξίσου με τους επιφανείς άνδρες που μονοπωλούσαν μέχρι σήμερα το ενδιαφέρον των ιστορικών.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Γιάννης Μπασκόζος, «Οι Ρωμαίοι», "Εξπρές", 20.4.2008
Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)