Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Οι τροχιόδρομοι Θεσσαλονίκης, Βόλου και Καρλοβασίων Σάμου

Οι τροχιόδρομοι Θεσσαλονίκης, Βόλου και Καρλοβασίων ΣάμουΓιώργος Σαλαπασίδης, Δημήτριος Ι. Παπαδημητρίου, Κώστας Ανδρουλιδάκης, Ντίνος Κόγιας
επιμέλεια: Χρήστος Καλεμκερής

Μουσείο Φωτογραφίας "Χρήστος Καλεμκερής" Δήμου Καλαμαριάς, 2007
347 σελ.
ISBN 978-960-87946-4-1, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 53,00

Το νέο εκδοτικό εγχείρημα του Μουσείου Φωτογραφίας "Χρήστος Καλεμκερής" "Οι τροχιόδρομοι Θεσσαλονίκης, Βόλου και Καρλοβασίων Σάμου" αποτελεί μια ακόμη εξαίρετη επιστημονική μελέτη για την πορεία του ελληνικού τροχιοδρόμου και το σημαντικότατο ρόλο που διαδραμάτισε στην αστική ανάπτυξη. Παρουσιάζει τη διαδρομή του τραμ πάνω στις ράγες της ελληνικής ιστορίας αναδεικνύοντας την κοινωνική, και οικονομική προσφορά του. Στις σελίδες του βιβλίου καταγράφονται και κωδικοποιούνται για πρώτη ψαρά σημαντικά στοιχεία -άγνωστα για το ευρύ κοινό- που σχετίζονται με τους τροχιόδρομους στη χώρα μας. Ταυτόχρονα η έκδοση συνοδεύεται από ένα σπάνιο φωτογραφικό αρχειακό υλικό που θα συγκινήσει όχι μόνο τους αναγνώστες που έχουν ειδικό ενδιαφέρον για το θέμα, αλλά και όλους εκείνους που θα ήθελαν να απολαύσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο. Η διατήρηση της παράδοσης των ελληνικών τροχιοδρόμων, η καταγραψή και η διάδοση της ιστορικής μνήμης είναι εφαλτήριο, προκειμένου να ενισχύουμε ακόμη περισσότερο τη νέα πορεία του τραμ προς το μέλλον και την ανάπτυξη του για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Εν κατακλείδι θα ήθελα να συγχαρώ τον πρόεδρο του Μουσείου Φωτογραφίας "Χρήστος Καλεμκερής" του Δήμου Καλαμαριάς, κ. Χρήστο Καλεμκερή, και όλους τους συντελεστές του λευκώματος για τη συστηματική τους δουλειά, την επιμονή τους και τις προσπάθειές τους, οι οποίες γνωρίζω ότι απαιτήθηκαν για την έκδοση που κρατάτε στα χέρια σας. Θα ήθελα επίσης να ευχηθώ καλή συνέχεια στη δημιουργική πορεία του Μουσείου, το οποίο στα λίγα χρόνια λειτουργίας του έχει να επιδείξει ένα σημαντικότατο πολιτιστικό έργο με σειρά εκδόσεων και φωτογραφικών εκθέσεων.

Μιχάλης Λιάπης
Υπουργός Πολιτισμού

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)