Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Οι σιδηρόδρομοι στον Βορειοελλαδικό χώρο 1871 - 1965

Οι σιδηρόδρομοι στον Βορειοελλαδικό χώρο 1871 - 1965Κώστας Ανδρουλιδάκης, Δημήτριος Ι. Παπαδημητρίου
επιμέλεια: Χρήστος Καλεμκερής

Μουσείο Φωτογραφίας "Χρήστος Καλεμκερής" Δήμου Καλαμαριάς, 2005
334 σελ.
ISBN 960-87946-2-5, ISBN-13 978-960-87946-2-7, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 53,00

Βραβείο "Ελένης και Πάνου Ψημένου" Ακαδημίας Αθηνών [2006]

Η πλούσια αυτή φωτογραφική συλλογή, που περιέχει σπάνιο υλικό των σιδηροδρόμων στο βορειοελλαδικό χώρο των ετών 1871 - 1965 και που συνοδεύεται από λεπτομερές επεξηγηματικό κείμενο, θα αποτελέσει μία πολύτιμη πηγή πληροφόρησης για ένα μεγάλο αριθμό σπουδαστών, δημοσιογράφων, ερευνητών, ταξιδευτών και άλλων φίλων του σιδηροδρόμου. Παράλληλα, η σημασία στη λεπτομέρεια που δόθηκε κατά τη δημιουργία του λευκώματος, το μεράκι με το οποίο δούλεψε ο συγγραφέας, κ. Δημήτριος Παπαδημητρίου, καθώς και η φιλοτεχνία που αναδεικνύεται από το προσεκτικά διαλεγμένο φωτογραφικό υλικό, προσδίδουν στο λεύκωμα αυτό μια διαχρονική καλλιτεχνική αξία.
Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια του ιδρυτή και προέδρου του Μουσείου Φωτογραφίας "Χρήστος Καλεμκέρης" του Δήμου Καλαμαριάς, Θεσσαλονίκης, κ. Χρήστου Καλεμκερή, ο οποίος οραματίστηκε και με την πολύτιμη συνεργασία των συγγραφέων, κ. Κωνσταντίνου Ανδρουλιδάκη και κ. Δημητρίου Παπαδημητρίου, και του επιστημονικού προσωπικού του μουσείου ολοκλήρωσαν την τετράτομη εγκυκλοπαίδεια της Ιστορίας των Ελληνικών Σιδηροδρόμων, πρώτο μέρος της οποίας αποτελεί το λεύκωμα αυτό. Μέσω της καταγραφής της ανάπτυξης των πρώτων ελληνικών σιδηροδρομικών δικτύων περιγράφεται ταυτόχρονα η βιομηχανική επανάσταση στη χώρα μας καθώς και η οικονομική και κοινωνική κατάσταση που επικρατούσε την εποχή εκείνη. Συγχρόνως, αναδεικνύεται η σημασία και η συμβολή των σιδηροδρομικών δικτύων στην οικονομική, εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας στα τέλη του 190υ αιώνα.
Ως καθηγητής και ως πρόεδρος του ΟΣΕ νιώθω την ανάγκη να συγχαρώ τους συντελεστές του λευκώματος για την επιτυχή αυτή προσπάθειά τους, που προάγει τη σημασία των σιδηροδρομικών μεταφορών στη χώρα μας και τις προσδίδει τη δέουσα ιστορική τους αξία.
Εύχομαι το λεύκωμα αυτό να συμβάλλει στις προσπάθειές μας για την αναβάθμιση της εικόνας και των υπηρεσιών των σημερινών ελληνικών σιδηροδρόμων.

Νικόλαος Κ. Μπαλτάς
Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΣΕ

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)