Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Οι σιδηρόδρομοι της Πελοποννήσου 1882 - 1962

Οι σιδηρόδρομοι της Πελοποννήσου 1882 - 1962Κώστας Ανδρουλιδάκης
επιμέλεια: Χρήστος Καλεμκερής

Μουσείο Φωτογραφίας "Χρήστος Καλεμκερής" Δήμου Καλαμαριάς, 2003
284 σελ.
ISBN 960-87946-0-9, ISBN-13 978-960-87946-0-3, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 47,70

Βραβείο "Ελένης και Πάνου Ψημένου" Ακαδημίας Αθηνών [2006]

H ιστορία των Ελληνικών Σιδηροδρόμων αποτελεί ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας του τόπου μας, όχι μόνο λόγω της ιδιομορφίας της αλλά και για το γεγονός ότι οι σιδηρόδρομοι μας, από την εποχή της κατασκευής τους μέχρι σήμερα -τα τελευταία 130 και πλέον χρόνια- έπαιξαν σπουδαίο ρόλο σε πολλούς τομείς της ελληνικής κοινωνίας. Εκτός από την παραδοσιακή συγκοινωνιακή τους λειτουργία πρόσφεραν και άλλες πολύτιμες υπηρεσίες: έδωσαν ζωή σε απομακρυσμένες περιοχές, βοήθησαν άμεσα τα ταχυδρομεία και τηλεγραφεία στα πρώτα τους βήματα, συμμετείχαν ενεργά στους εθνικούς μας αγώνες και υπήρξαν αρωγοί σε κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη της χώρας.
Κατανοώντας τη μεγάλη σημασία των σιδηροδρόμων μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φωτογραφικού Μουσείου "Χρήστος Καλεμκερής" του Δήμου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, μετά από εισήγηση του Ιδρυτή και Προέδρου Χρήστου Καλεμκερή, αποφάσισε την έκδοση βιβλίων με θέμα τη σιδηροδρομική μας ιστορία. Ήδη, μετά την έκδοση των Σιδηροδρόμων στο βορειοελλαδικό χώρο και των Θεσσαλικών Σιδηροδρόμων, ακολουθεί ο παρών τρίτος τόμος που πραγματεύεται την ιστορία των Πελοποννησιακών δικτύων. Ευχαριστώ από καρδιάς τόσο τον Πρόεδρο όσο και τα μέλη του Δ.Σ για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπο μου αναθέτοντάς μου την εκπόνηση και αυτής της εργασίας, εμπιστοσύνη που συνεχίζεται αδιάλειπτη.
Οι πληροφορίες που έχουν διασωθεί είναι ικανές να μας δώσουν μια λεπτομερειακή εικόνα των χρόνων κατασκευής και αρχικής λειτουργίας των παλαιών σιδηροδρομικών μας δικτύων. Ωστόσο, η εξιστόρηση των γεγονότων θα ήταν εκ των πραγμάτων ελλιπής αν δεν συνδυαζόταν με κατάλληλες φωτογραφίες. Το σπανιότατο και τόσο πλούσιο αρχείο του Μουσείου Φωτογραφίας "Χρήστος Καλεμκερής" χάρισε στο κείμενο μοναδική ζωντάνια με αποτέλεσμα να αναβιώνει με τον πλέον παραστατικό τρόπο στα μάτια του αναγνώστη η εικόνα των παλαιότερων αλλά και νεότερων εποχών των σιδηροδρόμων μας, στην ιστορική τους συνέχεια. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)