Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Από την ψυχοπαθολογία στο νόημα ζωής

Από την ψυχοπαθολογία στο νόημα ζωήςεπιμέλεια: Γιώργος Κλεφτάρας, Μαρία Καΐλα
κείμενα: Ευαγγελία Ψαρρά, Γιώργος Κλεφτάρας, Ευστράτιος Τσούκαρης, Μάριος Α. Πουρκός, Ηλίας Ε. Κουρκούτας, Ιουλία Νησιώτου - Μαντέλου, Φωτεινή Γρηγορίου, Αντωνία Πασχάλη, Αναστασία Καλαντζή - Αζίζι, Μαρία Μαλικιώση - Λοΐζου, Ιωάννα Τζονιχάκη, Αντωνία Παπαστυλιανού, Μιχαήλ Πολυχρονόπουλος, Μαρία Καΐλα, Κωνσταντίνος Καφέτσιος, Νικόλαος Κωφίδης, Μελανθία Κοντοπούλου, Γιοβάνα Λόξα, Σμαρώ Ταμπάκη, Ελένη Παπαθανασίου, Μαρία Τζουριάδου, Μαρία Δημακοπούλου, Γιώτα Ξανθάκου, Νίκος Ανδρεαδάκης, Στέφανος Φ. Βασιλόπουλος
επιμέλεια σειράς: Γιώργος Κλεφτάρας, Μαρία Καΐλα

Πεδίο, 2009
400 σελ.
ISBN 978-960-9405-06-5, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 30,18

Το νόημα ζωής είναι μια κεντρική έννοια που έχει απασχολήσει και απασχολεί πολλούς θεωρητικούς κυρίως της ανθρωπιστικής-υπαρξιακής προσέγγισης, φαίνεται μάλιστα ότι διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της ψυχικής υγείας. Η θέληση για νόημα -η προσπάθεια του ανθρώπου να βρει κάποιο νόημα στην «μπερδεμένη» και «πεπερασμένη» ύπαρξή του- θεωρείται ένα από τα θεμελιώδη κίνητρα της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Η αίσθηση της έλλειψης νοήματος μπορεί να οδηγήσει στην υπαρξιακή ματαίωση και στο υπαρξιακό κενό, και είναι συχνά ενδεικτική ψυχοπαθολογίας. Υποβόσκει κάτω από σοβαρά προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου, όπως η κατάθλιψη, το άγχος, η εξάρτηση και η επιθετικότητα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο.

Στόχος του τόμου είναι -με αφετηρία την έννοια της αναζήτησης νοήματος- να παρουσιαστούν κάποια βασικά στοιχεία θεωρητικού, ερευνητικού και πρακτικού ενδιαφέροντος για την κατανόηση συγκεκριμένων ψυχολογικών προβλημάτων ή δυσκολιών και παράλληλα να δοθούν ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές για την αντιμετώπισή τους, οι οποίες θα βοηθήσουν όλους αυτούς που ασχολούνται κλινικά ή ερευνητικά με την ψυχοπαθολογία και την κλινική ψυχολογία.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)