Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Οδηγός του πολίτη με ρευματικά νοσήματα

Οδηγός του πολίτη με ρευματικά νοσήματαΓιάννης Τούντας, Κυριάκος Σουλιώτης

Εκδόσεις Παπαζήση, 2009
96 σελ.
ISBN 978-960-02-2341-5, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 15,90

Κάθε σύγχρονη κοινωνία θα πρέπει να έχει δύο στόχους για τους χρόνια πάσχοντες πολίτες της: τη βέλτιστη θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου και την κοινωνική υποστήριξη και επανένταξή τους.

Τα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα είναι μια ετερογενής ομάδα παθήσεων που συχνά προσβάλουν άτομα στην πλέον παραγωγική περίοδο της ζωής τους. Προκαλούν πόνο και δυσκαμψία των αρθρώσεων, αδυναμία και κόπωση και αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά οδηγούν σε σημαντικού βαθμού αναπηρία. Οι νόσοι αυτές διαδράμουν μια πορεία με εξάρσεις και υφέσεις την περίοδο των εξάρσεων, οι ασθενείς αδυνατούν να εργαστούν, χρειάζονται τροποποίηση της θεραπευτικής τους αντιμετώπισης και ανάπαυση.

Σήμερα, με την πρόοδο της κατανόησης της παθογένειας των ασθενειών αυτών διαθέτουμε πολλές κατηγορίες αποτελεσματικών φαρμάκων που καταστέλλουν τη φλεγμονή και διορθώνουν τις οστικές βλάβες των αρθρώσεων. Παρόλη όμως την πρόοδο της θεραπευτικής μας παρέμβασης, ένα ποσοστό ασθενών δεν ανταποκρίνονται στη θεραπεία, γεγονός που οδηγεί σε ημερών εργασίας και πιθανά πρόωρη συνταξιοδότηση λόγω αναπηρίας.

Ο "Οδηγός του πολίτη με ρευματικά νοσήματα" είναι ένα απαραίτητο και πολύτιμο όπλο για κάθε πάσχοντα. Είναι εηίσης χρήσιμος για τους υγειονομικούς που ασχολούνται με την κατηγορία αυτών των ασθενειών.

Οι συγγραφείς πολύ εύστοχα χώρισαν το πόνημά τους σε τρία κύρια κεφάλαια. Στο πρώτο μέρος παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τα νοσήματα. Στο δεύτερο οι συγγραφείς συνοψίζουν τις ρυθμίσεις της πολιτείας και των ασφαλιστικών ταμείων για τις δυνατότητες της υγειονομικής περίθαλψης, εκπαίδευσης, εργασίας, αναπηρίας, συνταξιοδότησης, στράτευσης και άλλες παροχές και διευκολύνσεις για τους ασθενείς αυτούς. Στο τρίτο μέρος παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες για την εγκυμοσύνη, την άσκηση και τη διατροφή.

Το βοήθημα αυτό είναι καλογραμμένο και εύκολα κατανοητό, χωρίς να στερείται επιστημονικής ακρίβειας.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Αλέξανδρος Στεργιόπουλος, Οδηγός του πολίτη με ρευματικά νοσήματα, "Ελευθεροτυπία"/ "Βιβλιοθήκη", τχ. 592, 26.2.2010
Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)