Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Παλαιοχριστιανική τέχνη: Ναοδομία

Παλαιοχριστιανική τέχνη: Ναοδομία


(π. 200-600)

Νίκος Γκιολές

Ιδιωτική Έκδοση, 1998
310 σελ.
[Κυκλοφορεί]
Τιμή € 16,31

Το εγχειρίδιο αυτό είναι συνέχεια εκείνου που έγραψα πριν από μερικά χρόνια για τη μνημειακή ζωγραφική της παλαιοχριστιανικής εποχής. Και η συγγραφική αυτή προσπάθεια αποσκοπεί στο να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι και κυρίως οι φοιτητές να προσεγγίσουν τη χριστιανική αρχαιολογία και τέχνη.

Στο εγχείρημα αυτό οδηγήθηκα μετά τη μακρόχρονη διδακτική μου εμπειρία και τη διαπίστωση των δυσκολιών που αντιμετώπιζαν οι φοιτητές στην κατανόηση της ύλης του μαθήματος βασιζόμενοι μόνο στην πλούσια πράγματι βιβλιογραφία και στις παραδόσεις, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το πλήθος των φοιτητών και τη φτώχεια των ειδικών βιβλιοθηκών, που είναι αδύνατο να διαθέσουν ικανό αριθμό από αντίτυπα ειδικών συγγραμμάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι απαιτήσεις των εξετάσεων. Βέβαια η συνάδελφος Σ. Καλοπίση - Βέρτη είχε κυκλοφορήσει σε μια πρόχειρη έκδοση ένα πολύ ενημερωμένο, σύντομο εγχειρίδιο για την αρχιτεκτονική της εποχής αυτής και αυτό βοήθησε τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των εξεταστικών αναγκών όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στο μεταξύ η έρευνα έφερε στο φως νέα δεδομένα και ο ίδιος αντιλαμβάνομαι την παρουσίαση της διδακτέας ύλης διαφορετικά. Έτσι αποφάσισα τη σύνταξη του παρόντος πονήματος, το οποίο περιόρισα μόνο στην εξέλιξη της χριστιανικής ναοδομίας της παλαιοχριστιανικής εποχής και δεν επεκτάθηκα στα κατάλοιπα της κοσμικής αρχιτεκτονικής, για να μη λάβει μεγάλη έκταση. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)