Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Θερμοφυσικές ιδιότητες χημικών ουσιών και συστήματα μονάδων

Θερμοφυσικές ιδιότητες χημικών ουσιών και συστήματα μονάδωνΆγγελος Θ. Παπαϊωάννου

Κοράλλι - Γκέλμπεσης Γιώργος, 2002
244 σελ.
[Κυκλοφορεί]
Τιμή € 20,29

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους φοιτητές των θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, αλλά και σε όλους όσοι ασχολούνται με τη διδασκαλία, την έρευνα και το σχεδιασμό φυσικοχημικών διεργασιών. Η ιδιαίτερη φυσιογνωμία τον παρόντος βιβλίου είναι ότι έχει σχεδιαστεί με τρόπο που να μην αποτελεί απλώς ένα εύχρηστο έργο αναφοράς από το οποίο ο αναγνώστης μπορεί να αντλεί συγκεκριμένες αριθμητικές πληροφορίες, αλλά και πολύτιμο βοήθημα για τη μελέτη θεμάτων που σχετίζονται με τον ορισμό, τις διαστάσεις, την ακριβή φυσική σημασία και την πρόβλεψη των θερμοφυσικών ιδιοτήτων καθαρών ουσιών και τον ευχερή χειρισμό των συστημάτων μονάδων.

Το βιβλίο αποτελείται από 2 κύρια Μέρη και το Παράρτημα. Στο 1ο Μέρος εξετάζονται οι πιο συνήθεις θερμοφυσικές ιδιότητες μεγάλου αριθμού καθαρών ουσιών, κατανεμημένες σε δέκα επιμέρους θεματικές ενότητες. Στο 2ο Μέρος γίνεται ανασκόπηση των επικρατέστερων συστήματος μονάδων και παρουσιάζονται σε μορφή πινάκων οι εξισώσεις ορισμού, οι διαστάσεις και οι μονάδες μέτρησης πολλών φυσικών μεγεθών. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στη δομή του βιβλίου, στην επιλογή υποδειγματικών εφαρμογών, στη χρήση κατατοπιστικών πληροφοριακών πινάκων και διαγραμμάτων και στην όλη οργάνωση των αριθμητικών πληροφοριών των ιδιοτήτων και των συντελεστών μετατροπής μονάδων. [...]

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)