Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ερμηνεύοντας την εξέλιξη της κοινής μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ερμηνεύοντας την εξέλιξη της κοινής μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Νομοθετική, θεσμική, επιχειρησιακή εξέλιξη: Δρώντες, δομές και διάδραση

Ελένη - Ανδριανή Σαμπατάκου

Εκδόσεις Παπαζήση, 2010
769 σελ.
ISBN 978-960-02-2437-5, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 37,28

Με τη συνθήκη της Λισσαβόνας και τις ρυθμίσεις της για την κοινοτική μεταναστευτική πολιτική να μετρούν λίγους μήνες ζωής, η παρούσα μελέτη έρχεται να ανοίξει μια νέα συζήτηση στην ελληνική βιβλιογραφία για τις ευρωπαϊκές πολιτικές και δη την κοινοτική πολιτική μετανάστευσης, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η Ελλάδα, μαζί με τις λοιπές ευρωπαϊκές μεσογειακές χώρες.
Πρόκειται για μια πολυεπίπεδη μελέτη, η οποία καταρχήν εντάσσει την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική σε ένα θεωρητικό πλαίσιο και συμβάλλει στον ακαδημαϊκό διάλογο για τη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών και τον εξευρωπαϊσμό των εθνικών πολιτικών. Βάση αυτού του εγχειρήματος αποτελεί η διεισδυτική ανάλυση της εξέλιξης των θεσμικών, νομοθετικών και επιχειρησιακών πτυχών της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής με τη χρήση μιας σύνθετης ερευνητικής μεθόδου περιγραφικού και ποιοτικού χαρακτήρα και τη σχεδόν εξαντλητική συγκέντρωση της σχετικής βιβλιογραφίας.
Σε άλλα επίπεδα τίθεται μια σειρά από ουσιώδη ερωτήματα, με προεξέχοντα την προοπτική της διαχείρισης της διεθνούς μετανάστευσης, τη φύση των εμπλεκομένων φορέων διαμόρφωση πολιτικής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, τη θεώρηση της διεθνούς διαχείρισης της μετανάστευσης ως παγκόσμιου δημοσίου αγαθού.
Η παρούσα έκδοση δύναται να καθοδηγήσει υπεύθυνα τους ενδιαφερόμενους τόσο στις δαιδαλώδεις διαδικασίες της λήψης συγκεκριμένων αποφάσεων πολιτικής στο πλαίσιο του πολύπλοκου ζητήματος της μεικτής μετανάστευσης, όσο και στις συναφείς πρακτικές εφαρμογές μεσούσης της παγκόσμιας και της εγχώριας οικονομικής ύφεσης. Απευθύνεται για το λόγο αυτό σε ένα θεματικά διευρυμένο αναγνωστικό κοινό, ενώ ο καθαρός και προσεκτικός διεπιστημονικός τρόπος συγγραφής διευκολύνει τη χρήση του βιβλίου τόσο από ειδικούς, όσο και από απλά ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)