Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Λήψη αποφάσεων υπό καθεστώς αβεβαιότητας

Λήψη αποφάσεων υπό καθεστώς αβεβαιότηταςΚώστας Δημητρόπουλος

Λαγουδέρα, 2010
179 σελ.
ISBN 978-960-7893-75-8, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 10,09

Οι αποφάσεις που παίρνουμε διαμορφώνουν τις ζωές μας και αντιπροσωπεύουν το βασικό εργαλείο με το οποίο διαχειριζόμαστε τις ευκαιρίες, τις προκλήσεις, τις αντιξοότητες και τις αβεβαιότητες της ζωής. Οι σημαντικές αποφάσεις στη ζωή είναι δύσκολες, πολύπλοκες, χαρακτηρίζονται από αβεβαιότητα και συνήθως δεν επηρεάζουν μόνο εμάς αλλά και τον περίγυρό μας. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ανόμοιοι άνθρωποι σε διαφορετικές καταστάσεις αποφασίζουν με παρόμοιο τρόπο. Η βελτίωση της ποιότητας των αποφάσεων που παίρνουμε περνάει καταρχάς από τη συνειδητοποίηση του τρόπου με τον οποίο αποφασίζουμε και των εγγενών ασυνείδητων αδυναμιών που μας εμποδίζουν να παίρνουμε πάντα καλές αποφάσεις. Η συνειδητοποίηση αυτή αποτελεί το αντικείμενο του παρόντος βιβλίου.

Στο βιβλίο αυτό, πέραν των δύο βασικών θεωριών για τη λήψη αποφάσεων (πώς θα έπρεπε και πώς πραγματικά αποφασίζουμε), παρουσιάζονται τα επιστημονικά ευρήματα για τις κυριότερες μεροληψίες και διαστρεβλώσεις που μας επηρεάζουν αρνητικά: συναισθηματικές επιβαρύνσεις, εσφαλμένες εκτιμήσεις της πιθανότητας να συμβεί ένα γεγονός ή να προκύψει ένα αποτέλεσμα, δυσκολία να αλλάξουμε την άποψή μας, αδυναμία συσχέτισης στοιχείων ή γεγονότων, υπερβολική αυτοπεποίθηση. Επίσης, μελετώνται οι πεπερασμένες δυνατότητες της σκέψης, οι αδυναμίες μη συνειδητών διαδικασιών με τις οποίες ο νους καταλήγει γρήγορα σε συμπεράσματα και οι αδυναμίες στην πρόσληψη της τυχαιότητας, την εκτίμηση του κινδύνου και τη δημιουργία προλήψεων. Τέλος, ένα κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στις κοινωνικές επιδράσεις και τις αδυναμίες κατά τη λήψη ομαδικών αποφάσεων: διάχυση ευθυνών, "λουφάρισμα", συμμόρφωση με την πλειοψηφούσα άποψη, ομαδική απερισκεψία, πόλωση ομάδων.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Κώστας Δημητρόπουλος, Λήψη αποφάσεων υπό καθεστώς αβεβαιότητας, Περιοδικό "Ομπρέλα", τχ. 91
Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)