Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Παιδικές και νεανικές αναμνήσεις

Παιδικές και νεανικές αναμνήσειςErnest Renan
μετάφραση: Χρυσούλα Αγκυρανοπούλου, Γεωργία Γιαννάτου, Ηλιάνα Μήτσιου, Μαρίνα Νάσου, Όλγα Τσατσάνη
επιμέλεια: Ιφιγένεια Μποτουροπούλου

Κοροντζής, 2010
172 σελ.
ISBN 978-960-8031-83-8, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 12,72

Στην έκδοση αυτή περιλαμβάνονται έξι διηγήματα του συγγραφέα Ernest Renan, μεταφρασμένα από πέντε φοιτήτριες (Χ. Αγκυρανοπούλου, Γ. Γιαννάτου, Η. Μήτσιου, Μ. Νάσιου και Ό. Τσατσάνη) του Διαπανεπιστημιακού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Μετάφραση-Μεταφρασεολογία", του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και με επιμέλεια κειμένου από την Αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιφιγένεια Μποτουροπούλου.

Ο Ernest Renan, από την Βρετάνη της Γαλλίας, υπήρξε από τους μεγαλύτερους διανοητές του 19ου αιώνα στην Ευρώπη στους τομείς της Αρχαιολογίας, της Ιστορίας των Θρησκειών και της Φιλοσοφίας. Αφιέρωσε τη ζωή του στη συγγραφή πολλών επιστημονικών πραγματειών και στη διδασκαλία ανατολικών γλωσσών (εβραϊκής, χαλδαϊκής και συριακής) στο College de France. Ταξίδεψε σε χώρες με αρχαίους πολιτισμούς (Ιταλία, Ελλάδα, Αίγυπτο, Λίβανο, Παλαιστίνη, Μικρά Ασία), ανέσκαφε την αρχαία Φοινίκη και εξελέγη ακαδημαϊκός.

Προς το τέλος της ζωής του συγκέντρωσε τις παιδικές και νεανικές αναμνήσεις του σε ένα τόμο με τίτλο "Souvenirs d'enfance et de jeunesse. Το βιβλίο γνώρισε τεράστια επιτυχία στον καιρό του, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα με αλλεπάλληλες εκδόσεις. Στις σελίδες του, γραμμένες σε απαράμιλλο λογοτεχνικό ύφος, καταγράφει κυρίως ιστορίες από την πατρίδα του, αλλά και την πνευματική πορεία του. Οι ήρωές του είναι ταπεινοί χαρακτήρες, που αναδεικνύουν τις ιδιαιτερότητες της κέλτικης ψυχής, για την οποία ο ίδιος ήταν πολύ υπερήφανος. [Σε αυτή τη συλλογή ανήκει και η περίφημη "Προσευχή πάνω στην Ακρόπολη", που δεν συγκαταλέγεται στην παρούσα έκδοση, καθώς έχει ήδη εκδοθεί παλαιότερα από τις "Εκδόσεις Κοροντζή", σε μετάφραση Ιφιγένειας Μποτουροπούλου].

"Οι παιδικές και νεανικές αναμνήσεις" του Renan έχουν χαρακτηρισθεί από την γαλλική κριτική ως "το αριστούργημα, ίσως, στην λογοτεχνία των απομνημονευμάτων", καθώς οι αυθόρμητες αναμνήσεις της παιδικής και νεανικής ηλικίας διαθέτουν συγχρόνως τον βαθύ στοχασμό της ωριμότητας. Η έκδοση, τέλος, κοσμείται με γκραβούρες εποχής.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Βασιλική Λαλαγιάννη, Παιδικές και νεανικές αναμνήσεις, Περιοδικό "Κείμενα", Φεβρουάριος 2011
Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)