Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Μεταγνώση


Θεωρία και πράξη

Ελεονώρα Παπαλεοντίου - Λουκά

Θυμάρι, 2010
144 σελ.
ISBN 978-960-349-123-1, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 14,50

Είμαι γνώστης - από τη θέση μου - της μακροχρόνιας ενασχόλησης της δρος Ελεονώρας Παπαλεοντίου-Λουκά με ακαδημαϊκά θέματα και ειδικότερα με το αντικείμενο της "Μεταγνώσης", θέμα με το οποίο ασχολήθηκε τόσο ερευνητικά, όσο και συγγραφικά, αλλά και διδάσκοντάς το σε σεμινάρια με εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι το βιβλίο "Μεταγνώση - Θεωρία και Πράξη", είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια εκπαιδευτικών κάθε βαθμίδας - από την πρωτοβάθμια μέχρι και την τριτοβάθμια- αφού όχι μόνο θέτει ξεκάθαρα την έννοια και τη σημασία της Μεταγνώσης στη διαδικασία της μάθησης, αλλά και εξοπλίζει τους εκπαιδευτικούς με ένα ρεπερτόριο πρακτικών δραστηριοτήτων και στρατηγικών που τους καθιστούν ικανούς να προάγουν τις μεταγνωστικές δεξιότητες των μαθητών τους στην καθημερινή πράξη.

Δρ Μαρία Μιχαηλίδου, Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης, Υπουργείο Παιδελιας Κύπρου

Η παρούσα έκδοση, από τη συνάδελφο Ελεονώρα Παπαλεοντίου-Λουκά, Διδάκτορα Ψυχολογίας, αποτελεί μια θετική συμβολή στην κάλυψη της ανάγκης που παρατηρείται σ' αυτό το χώρο, με τρόπο περιεκτικό και επαγγελματικό. Η τεράστια ενασχόληση, γνώση και αφοσίωσή της στον τομέα της μεταγνώσης, μαζί με την πολύωρη και «από πρώτο χέρι» εμπειρία της στο συγκεκριμένο αντικείμενο, καθώς και ο ενθουσιασμός που την διακατέχει, την οδήγησαν στη δημιουργία του πολύτιμου αυτού «εργαλείου», με τον τίτλο "Μεταγνώση - Θεωρία και Πράξη", το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε εκπαιδευτικός, ανεξαρτήτως βαθμίδας. Το έργο αυτό περιλαμβάνει τόσο μια μια αναλυτική θεωρητική προσέγγιση, όσο και μια εύληπτη παρουσίαση πρακτικών στρατηγικών, τεχνικών και δραστηριοτήτων για την ανάπτυξη και βελτίωση των μεταγνωστικών δεξιοτήτων των μαθητών.

Δρ Ανδρέας Μακρής, Κοσμήτορας Σχολής Τεχνών και Επιστημών της Αγωγής Ευρωπαικού Πανεπιστημίου Κύπρου

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)