Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ασκήσεις απειροστικού λογισμού

Ασκήσεις απειροστικού λογισμού


Μαθηματικής ανάλυσης: 800 λυμένες ασκήσεις: Υπομνήσεις θεωρίας: Υπομνήσεις μεθοδολογίας: Για τους φοιτητές των Α.Ε.Ι. και τους σπουδαστές των Τ.Ε.Ι.

Βαγγέλης Σπανδάγος

Αίθρα, 2011
504 σελ.
ISBN 978-960-8333-39-0, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 19,93

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για να καλύψει ένα μεγάλο κενό στη μεθοδική βιβλιογραφία ασκήσεων των Ανώτερων Μαθηματικών και συγκεκριμένα του Απειροστικού λογισμού (Μαθηματικής Ανάλυσης).
Προορισμός του είναι να αποτελέσει ένα σημαντικό βοήθημα για μια εμπεριστατωμένη μελέτη του Απειροστικού λογισμού και απευθύνεται στους φοιτητές των θετικών και των πολυτεχνικών σχολών των Α.Ε.Ι. καθώς και στους σπουδαστές των Τ.Ε.Ι.
Οι ασκήσεις που περιέχονται είναι ταξινομημένες κατά τη σειρά της ύλης, σε κάθε κεφάλαιο.
Παράλληλα, με υποσημειώσεις, γίνονται υπομνήσεις στους βασικούς ορισμούς και στις βασικές προτάσεις της θεωρίας.
Επίσης με σημειώσεις ή υποσημειώσεις δίνεται η σχετική μεθοδολογία για τη λύση ορισμένων κατηγοριών ασκήσεων. Σημειώνονται ακόμα και οι ασκήσεις που η λύση τους είναι αντιπροσωπευτική για τη λύση ασκήσεων παρόμοιας μορφής μ' αυτές.

Το βιβλίο αποτελείται από 8 κεφάλαια:
Το σύνολο IR - Ακολουθίες πραγματικών αριθμών - Συναρτήσεις - Όρια συναρτήσεως - Συνεχείς συναρτήσεις (απλή και ομοιόμορφη συνέχεια) -Στοιχεία διαφορικού λογισμού - Ολοκλήρωμα Riemann - Ακολουθίες συναρτήσεων. Τα κεφάλαια "Σειρές" (τα πάντα περί Σειρών) και "Ολοκληρώματα" (αόριστα, ορισμένα, γενικευμένα) δεν περιέχονται σ' αυτό το βιβλίο, δεδομένου ότι έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν αντίστοιχα βιβλία μου.
Πολλές από τις ασκήσεις των διαφόρων κεφαλαίων έχουν δοθεί ως θέματα εξετάσεων σε διάφορα Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Πολλές επίσης ασκήσεις παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελληνική βιβλιογραφία. Δόθηκε έμφαση στις θεωρητικές κυρίως ασκήσεις οι οποίες λύνονται λεπτομερέστατα ούτως ώστε να μην παρουσιάζονται κενά στην κατανόηση τους.
[...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)