Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Οικονομική αξιολόγηση της τεχνολογίας υγείας

Οικονομική αξιολόγηση της τεχνολογίας υγείας


Φαρμακοοικονομία και λήψη αποφάσεων

Μαίρη Γείτονα

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας, 2012
302 σελ.
ISBN 978-960-8029-31-6, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 22,00

Τις τελευταίες δεκαετίες ο τομέας της υγείας χαρακτηρίζεται από την εισβολή της εξειδικευμένης και δαπανηρής ιατρικής τεχνολογίας, της οποίας η ταχεία και συνεχής εξέλιξη αποτελούν το βασικό χαρακτηριστικό των συστημάτων υγείας των βιομηχανικά αναπτυγμένων χωρών. Τα συστήματα υγείας "βιώνουν" μια τεχνολογική επανάσταση, η οποία εκδηλώνεται με το συνδυασμό της πρακτικής εφαρμογής των τεχνολογικών επιτευγμάτων και της επιστημονικά τεκμηριωμένης κλινικής ιατρικής με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας. Η σημαντική επίδραση της ιατρικής τεχνολογίας στην πρόσβαση, την προσφορά και τη ζήτηση για υπηρεσίες υγείας και κατ' επέκταση στον τρόπο παραγωγής, διανομής και χρηματοδότησης της φροντίδας υγείας, έχει προκαλέσει διεθνώς το ενδιαφέρον των κυβερνήσεων για την υιοθέτηση πολιτικών ελεγχόμενης διάχυσής της. Η πολλαπλότητα μεταξύ εναλλακτικών επιλογών και η αναζήτηση των πλέον αποτελεσματικών και αποδοτικών αποτελούν τα κύρια ζητήματα που διέπουν σήμερα τη νέα βιοϊατρική και φαρμακευτική τεχνολογία. Τα επιστημονικά πεδία των οικονομικών της υγείας και της οικονομικής αξιολόγησης, με τα εργαλεία και τις τεχνικές που διαθέτουν, συμβάλλουν καθοριστικά στη λήψη τέτοιων αποφάσεων. Η ορθολογική και δίκαιη κοινωνικά κατανομή των υγειονομικών πόρων σε συνδυασμό με την ποιοτική αναβάθμιση της φροντίδας υγείας αποτελούν τις σύγχρονες προκλήσεις, στις οποίες καλείται να πάρει θέση η διεθνής επιστημονική κοινότητα.
Μέρος των προβλημάτων αυτών αποτελεί η συγκεκριμένη έκδοση. Η παρούσα έκδοση εμπεριέχει επίκαιρες θεματικές ενότητες, οι οποίες πρόσφατα έχουν αρχίσει να συζητιούνται στη χώρα. Στα πλαίσια αυτά, το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος έχει σαφέστατα θεωρητικό προσανατολισμό, επιχειρώντας την επιστημονική προσέγγιση και διάχυση της γνώσης σε θεματικές που άπτονται των οικονομικών της υγείας, της αξιολόγησης της τεχνολογίας υγείας και της αγοράς φαρμάκου. Το δεύτερο μέρος έχει εμπειρικό χαρακτήρα, καθόσον επιχειρεί να προβάλλει τις ερευνητικές τεχνικές και τα μεθοδολογικά εργαλεία που κατευθύνουν την ορθολογική λήψη αποφάσεων και τη διαμόρφωση πολιτικών υγείας.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)