Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Κούκλες στην κοινωνία, στις τέχνες, στην εκπαίδευση

Κούκλες στην κοινωνία, στις τέχνες, στην εκπαίδευσηΑπόστολος Μαγουλιώτης

Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας, 2009
300 σελ.
ISBN 978-960-8029-78-1, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 25,00

Η παρούσα έρευνα ανίχνευσε τους χώρους της κοινωνίας, των τεχνών και της εκπαίδευσης και εντόπισε αιτίες δημιουργίας των κουκλών, ως παράγοντες επίλυσης σωματικών, ψυχολογικών, πνευματικών και κοινωνικών αναγκών του ανθρώπου, όπως άλλωστε υποστηρίζεται από ειδικούς και προτείνεται, όσον αφορά στα παιδιά, από τα ΑΠΣ και ΔΕΠΠΣ της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, και στους τρεις χώρους η έρευνα εντόπισε χρήσεις και κατασκευές κουκλών, οι οποίες συνδέονται με πρακτικές εφαρμογές ενηλίκων και παιδιών. Ακόμη, διαπίστωσε ότι ορισμένες μορφές κουκλών έχουν χαρακτήρα παιχνιδιού και αρκετές φορές απευθύνονται σε παιδιά. Έτσι, η παρούσα μελέτη καλύπτει διαθεματικά και διαπολιτισμικά ένα πλαίσιο σφαιρικής ανάπτυξης των παιδιών.
Γενικά, η εργασία υποστηρίζεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, καθώς και από ελληνική και ξένη βιβλιογραφία. Επιπλέον, συνοδεύεται από ένα Παράρτημα, στο οποίο καταγράφονται υλικά και τεχνικές κατασκευής κουκλών, όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα να περιγραφούν στα κεφάλαια του βιβλίου.
Το έργο αυτό απευθύνεται σε όλους αυτούς που θέλουν να πληροφορηθούν για τις δυνατότητες των κουκλών, τις ποικίλες μορφές, την κατασκευή και τη χρήση τους. Ειδικά είναι χρήσιμο στους φοιτητές-παιδαγωγούς (ανεξαρτήτως ειδικοτήτων και βαθμίδων), που ενδιαφέρονται για πηγές ανάδυσης ιδεών και οργάνωσης δραστηριοτήτων μάθησης, έκφρασης και δημιουργίας των παιδιών.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)