Ταίρι

ΤαίριAlly Condie
μετάφραση: Πηνελόπη Τριαδά

Πλατύπους, 2011
371 σελ.
ISBN 978-960-6665-71-4, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 20,00

Η Κάσια πάντα εμπιστευόταν τις επιλογές τους. Είναι χαμηλό τίμημα να πληρώνεις για τη μακροζωία, την τέλεια δουλειά, το ιδανικό ταίρι. Έτσι, όταν στην οθόνη Ταιριάσματος εμφανίζεται ο καλύτερος της φίλος, η Κάσια ξέρει με απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτός είναι ο σωστός... μέχρι που ένα άλλο πρόσωπο εμφανίζεται στιγμιαία, πριν η οθόνη σβήσει σε μαύρο. Τώρα η Κάσια βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο αδιανόητες επιλογές: ανάμεσα στον Ζάντερ και τον Κάι, ανάμεσα στη μοναδική ζωή που γνώρισε ποτέ, και ένα δρόμο που ποτέ κανείς δεν τόλμησε να ακολουθήσει -ανάμεσα στην τελειότητα και το πάθος.

Το "Ταίρι" είναι μια ιστορία για σήμερα με την ηχηρότητα ενός κλασικού έργου.

"Το "Ταίρι" είναι μια συναρπαστική δυστοπική ιστορία αγάπης, γραμμένη με την ψυχή ενός ποιητή. Επιτέλους, ένας θαυμαστός καινούριος κόσμος που οι αναγνώστες από το "Λυκόφως" μέχρι τους "Αγώνες Πείνας" θα διεκδικήσουν ως δικό τους."
(Kami Garcia και Margaret Stohl, συγγραφείς των "New York Times" μπεστ σέλερ, "Όμορφα Πλάσματα" και "Όμορφο Σκοτάδι")

"Απολύτως συγκλονιστικό. Το "Ταίρι" απαιτεί να διαβαστεί."
(Melissa Marr, συγγραφέας της σειράς "Wicked Lovely")

"Αυτό το φουτουριστικό παραμύθι αγάπης και ελεύθερης βούλησης ρωτάει: Μπορεί να υπάρξει ελευθερία χωρίς δικαίωμα επιλογής; Η ιστορία της διαδρομής της Κάσια από την αποδοχή στην επανάσταση σε μαγνητίζει αφήνοντάς σε να ζητάς περισσότερο."
(Cassandra Clare, συγγραφέας των "New York Times" μπεστ σέλερ σειρών, "Δαιμονικές Μηχανές" και "Θανάσιμα Εργαλεία")

"Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι το "Ταίρι". Είναι αδύνατον να αφήσεις αυτή τη σαγηνευτική ιστορία αγάπης, που διαδραματίζεται σε έναν ανατριχιαστικό κόσμο όπου όλες οι επιλογές έχουν προβλεφθεί και ακόμη και η αγάπη είναι ελεγχόμενη. Πρέπει να μάθω τι γίνεται μετά. Κι άλλο παρακαλώ!"
(Carrie Ryan, συγγραφέας των "New York Times" μπεστ σέλερ, "Το Δάσος με τα Χέρια και τα Δόντια" και "Κύματα Νεκρών")


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Αγγέλα Γαβρίλη, Ένα φουτουριστικό παραμύθι από ένα (όχι και τόσο μακρινό) μέλλον, www.diavasame.gr, Δεκέμβριος 2011