Το μανιφέστο των Βίκινγκ

Το μανιφέστο των Βίκινγκ


Η σκανδιναβική προσέγγιση στη δημιουργική επιχειρηματικότητα που απαιτούν οι καιροί

Στηβ Στριντ, Κλάες Αντρέασον
μετάφραση: Πηνελόπη Τριαδά

Ενάλιος, 2011
193 σελ.
ISBN 978-960-536-483-0, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 13,63

Το κάλεσμα στα όπλα, για έναν νέο τρόπο επιχειρηματικότητας!

Παρέλαβαν έναν πολιτισμό βασισμένο στην επίθεση, στην αρπαγή, στη λεηλασία... και στα ναρκωτικά μανιτάρια. Μας έδωσαν το Βραβείο Νόμπελ, το ΙΚΕΑ, την Ericsson, την Lego και την βότκα Absolut.

Με έναν συνολικό πληθυσμό κάτω των 20 εκατομμυρίων για τη Σουηδία, την Δανία, την Νορβηγία και την Ισλανδία μαζί, οι Βίκινγκ του σήμερα αντιστοιχούν στο 0,3 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού, κι όμως παράγουν το 3 τοις εκατό των παγκόσμιων εξαγωγών.

Τα Σκανδιναβικά προϊόντα είναι πρώτης κλάσεως, αλλά είναι τα κατατεθέντα σήματά τους αυτά που έχουν σαρώσει τον κόσμο.

Η βία έφυγε, αλλά οι σύγχρονοι Βίκινγκ εξακολουθούν να διατηρούν την επινοητικότητά τους και την ελαφρώς βλάσφημη προσέγγισή τους στο να κάνουν εταιρείες και προϊόντα με ονοματεπώνυμο!
Το Μανιφέστο των Βίκινγκ μας εξηγεί γιατί η διαφήμιση δεν λειτουργεί, και γιατί αυτό είναι καλό εν τέλει. Γιατί ο ανταγωνισμός είναι μια ανοησία, γιατί η ανταμοιβή και η τιμωρία είναι κατώτερα κίνητρα, και γιατί το χρήμα δεν είναι τελικά αυτό που κάνει τον κόσμο να γυρίζει. Είναι η μέθοδος, χωρίς την τρέλα. Είναι παλιά υ συνταγή, πολύ πολύ παλιά, αρχαία, αλλά λειτουργεί ακόμη ρολόι!

Οι Βίκινγκ επέστρεψαν, και αυτή τη φορά για να κάνουν Business!