Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011




Εισαγωγή στην οικονομετρία

Εισαγωγή στην οικονομετρία


Μία νέα προσέγγιση

Jeffrey Wooldridge
μετάφραση: Ανδρέας Σοκοδήμος

Εκδόσεις Παπαζήση, 2006
605 σελ.
ISBN 960-02-2039-5, ISBN-13 978-960-02-2039-1, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 50,06

Τώρα θα ασχοληθούμε με μερικά πιο εξειδικευμένα θέματα που συνήθως δεν εξετάζονται σε μια εισαγωγική σειρά μαθημάτων. Μερικά από αυτά τα θέματα προϋποθέτουν μερικές πιο εξειδικευμένες μαθηματικές γνώσεις από ό,τι η ανάλυση της πολλαπλής παλινδρόμησης του 1ου και 2ου Μέρους. Στο κεφάλαιο 13 θα δείξουμε πώς να εφαρμόζουμε την πολλαπλή παλινδρόμηση σε ανεξάρτητα ομαδοποιημένες διαστρωματώσεις. Τα θέματα που θίγονται μοιάζουν πολύ με την κλασική διαστρωματική ανάλυση, με τη διαφορά ότι μπορούμε να μελετήσουμε πώς αλλάζουν οι σχέσεις διαχρονικά με την ενσωμάτωση χρονικών ψευδομεταβλητών. Επίσης θα δείξουμε πώς μπορούν να αναλυθούν δεδομένα διαστρωματικών χρονοσειρών (δεδομένα πάνελ) σε ένα πλαίσιο παλινδρόμησης. Το κεφάλαιο 14 εξετάζει πιο προηγμένες μεθόδους για δεδομένα πάνελ που παρ' όλα αυτά χρησιμοποιούνται συστηματικά στις εφαρμογές.

Τα κεφάλαια 15 και 16 ερευνούν το πρόβλημα των ενδογενών ερμηνευτικών μεταβλητών. Στο κεφάλαιο 15 εισάγουμε τη μέθοδο των βοηθητικών μεταβλητών ως μια μέθοδο επίλυσης του προβλήματος με τις παραλειφθείσες μεταβλητές, καθώς και του προβλήματος μέτρησης του σφάλματος. Η μέθοδος των ελαχίστων τετραγώνων δύο φάσεων χρησιμοποιείται αρκετά συχνά στην εμπειρική οικονομική και είναι απαραίτητη για την εκτίμηση μοντέλων συστημάτων εξισώσεων, ένα θέμα το οποίο θα εξετάσουμε στο κεφάλαιο 16.

Το κεφάλαιο 17 εξετάζει μερικά αρκετά ανωτέρου επιπέδου θέματα που συνήθως χρησιμοποιούνται στη διαστρωματική ανάλυση, μεταξύ των οποίων είναι τα μοντέλα για περιορισμένες εξαρτημένες μεταβλητές και μεθόδους για τη διόρθωση του σφάλματος επιλογής δείγματος. Το κεφάλαιο 18 στρέφεται προς μια διαφορετική κατεύθυνση εξετάζοντας μερικές πρόσφατες εξελίξεις στην οικονομετρία των χρονολογικών σειρών (χρονοσειρών) που αποδείχτηκαν χρήσιμες για την εκτίμηση των δυναμικών σχέσεων.

Το κεφάλαιο 19 μπορεί να βοηθήσει τους σπουδαστές που πρέπει να γράψουν κάποια εργασία στον τομέα των κοινωνικών επιστημών. Γίνονται προτάσεις για τον τρόπο επιλογής θέματος, τη συλλογή και ανάλυση των δεδομένων και τη συγγραφή της εργασίας.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)