Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Φαινόμενα μεταφοράς

Φαινόμενα μεταφοράς


Μια ενοποιημένη προσέγγιση

Robert S. Brodkey, Harry C. Hershey
μετάφραση: Γεώργιος Λ. Μπλέρης, Κωνσταντίνος Ε. Λαβδάκης

Τζιόλα, 2012
973 σελ.
ISBN 978-960-418-370-8, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 57,11

[...] Το βιβλίο αυτό σχεδιάστηκε για να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο έργο στα τρία πεδία μεταφοράς: ορμή, θερμότητα και μάζα. Οι ομοιότητες και διαφορές των τριών μεταφορών παρουσιάζονται με σαφήνεια σε επίπεδο δευτέρου εξαμήνου δευτεροετών φοιτητών και πρώτου εξαμήνου τριτοετών φοιτητών, μηχανικών ή άλλων επιστημών, όπου οι απαιτήσεις των μαθηματικών είναι παρόμοιες. Οι περισσότερες εξισώσεις είναι μαθηματικά οι ίδιες, όταν εκφραστούν σε όρους γενικευμένης ροής και των μεταβλητών των ιδιοτήτων του συστήματος. Η τακτοποίηση αυτή βοηθάει τους φοιτητές να κατανοήσουν τα φαινόμενα μεταφοράς και αποτελεί τη βάση για την οργάνωση της ύλης εδώ. Ένα τυπικό πρόγραμμα σπουδών περιέχει τη διδασκαλία μεταφοράς ορμής πριν από τη μεταφορά θερμότητας και μάζας, επειδή η διαπραγμάτευση των δύο τελευταίων δεν είναι δυνατή αν δεν συζητηθεί η δυναμική των ρευστών. Το παρόν κείμενο επιτρέπει την εξήγηση της μεταφοράς θερμότητας, η οποία γίνεται αντιληπτή από τον καθένα στην καθημερινότητα, σε όρους μεταφοράς, η οποία δεν είναι εύκολα κατανοητή από τους νεοφοίτους. Η μεταφορά γίνεται ολοένα και περισσότερο χρήσιμη στους περισσότερους κλάδους των μηχανικών και το παρόν βιβλίο παρουσιάζει όλους τους κανονισμούς των μηχανικών με μια ευανάγνωστη και καθόλα χρήσιμη παρουσίαση του δύσκολου αυτού αντικειμένου. Στα περισσότερα βιβλία πάνω στο ίδιο αντικείμενο, τα εδάφια αυτά καλύπτονται ξεχωριστά.

Πιστεύουμε ότι το παρόν παρέχει ένα κύριο θεμέλιο για το σχεδιασμό και την έρευνα του μηχανικού. Την ίδια στιγμή λύνονται κάποια ενδιαφέροντα και σπουδαία προβλήματα. Η μελέτη των φαινομένων μεταφοράς δεν αντικαθιστά τη μελέτη των μονάδων παραγωγής, αλλά η κατανόηση τους ρίχνει ένα βαθύτερο βλέμμα στα θεμελιώδη φαινόμενα που πραγματοποιούνται στις μονάδες παραγωγής. Οι μηχανικοί που θα διδαχθούν την ύλη του παρόντος θα μπορούν ευκολότερα να αναλύσουν τις λειτουργίες των μονάδων με τις οποίες καταγίνονται. [...]

(από το πρόλογο του βιβλίου)

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)