Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Γενετήσιος παραβατικότης κατά τε το ιουστινιάνειον και το ισλαμικόν δίκαιον

Γενετήσιος παραβατικότης κατά τε το ιουστινιάνειον και το ισλαμικόν δίκαιον


Η μοιχεία και έτερα συναφή εγκλήματα

Κυριάκος Θ. Νικολάου - Πατραγάς
επιμέλεια σειράς: Ιωάννης Θ. Μάζης

Ηρόδοτος, 2012
354 σελ.
ISBN 978-960-485-029-7, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 42,40

"Έτσι λοιπόν η υπό τον Καθηγητή Σπύρο Ν. Τρωιάνο Εισηγητική Έκθεση της αρμόδιας Επιτροπής εθεώρησε ότι: "Καλός γνώστης ο ίδιος της αραβικής γλώσσας δεν περιορίζεται στην απλή αναφορά των απόψεων των -κατά κανόνα μη ομονοούντων- ερμηνευτών, αλλά λαμβάνει κριτική θέση απέναντί τους. Το έργο του υποψηφίου είναι στην ελληνική βιβλιογραφία απολύτως πρωτότυπο όχι μόνο στο μέρος του που αναφέρεται στις δικαϊκές πηγές του Ισλάμ, αλλά -λόγω της από όλες τις πλευρές συστηματικής αναπτύξεως της ύλης- και ως προς εκείνο, στο οποίο αναλύονται οι διατάξεις του Corpus Iuris Civilis. Πλην όμως θεωρώ, ότι το έργο δεν είναι μόνο στην ελληνική βιβλιογραφία πρωτότυπο, αλλά και σε διεθνές επίπεδο."

(καθηγητής Ιωάννης Θ. Μάζης)

"Ομολογώ ότι δεν ανέμενα ν' αναγνώσω μιαν τέτοια διδακτορική διατριβή, η οποία πληροί πλήρως και εις βάθος και τις πλέον απαιτητικές επιστημονικές προδιαγραφές. Έμεινα έκπληκτος, διακρίνοντας την ακρίβεια των πηγών και την πλούσια βιβλιογραφία, όπως και την μοναδική συνθετικήν ικανότητα του διδάκτορος, ο οποίος με την μελέτη του αυτην προσφέρει τα μέγιστα στην εξέλιξη του ισλάμ, καταλαμβάνων επαξίως θέσι τιμητική στο πάνθεον των νομοκανονολόγων του (φοκαχά). Ο διδάκτωρ αποδεικνύει με τον πλέον εναργή τρόπο την ανυπαρξία μιας απάτης, της ποινής του λιθοβολισμού για την μοιχεία στο ισλάμ, επί της οποίας πολλοί άνθρωποι αδίκως ωδηγήθησαν στον θάνατο. Εύχομαι κ' ελπίζω η μεθοδολογία αυτής της διατριβής ν' αποτελέση το μοναδικό πρότυπο επί του οποίου θα στηριχθούν μελλοντικώς, όσες διατριβές σκοπεύουν να πραγματευθούν το ισλάμ. Οφείλω να συγχαρώ την Νομική Σχολή του γηραρού πανεπιστημίου Αθηνών που μας έφερε στο φως αυτήν την περισπούδαστη, μοναδική στο είδος της διδακτορική διατριβή και που ανέδειξε ένα τόσον ισχυρό θεράποντα του Ισλαμικού Δικαίου, ως ο διδάκτωρ αυτού Κυριάκος Νικολάου-Πατραγάς."

(καθηγητής Ρέφαατ αλ-Σαήντ)


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Χαρίκλεια Δημακοπούλου, Μοιχεία κατά το Ισλάμ και το Ρωμαϊκό Δίκαιο, "Εστία", 1.12.2012
Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)