Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η δεξιότητα της ανάγνωσης

Η δεξιότητα της ανάγνωσης


Σύγχρονες στρατηγικές για τον εκπαιδευτικό και τον μαθητή - σπουδαστή

Εμμανουήλ Λ. Κουμπιάς

Λαγουδέρα, 2010
118 σελ.
ISBN 978-960-7893-85-7, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 9,92

Η ανάγνωση και η γραφή αποτελούν δυο βασικές κοινωνικές δεξιότητες που έχουν πρώτιστη σημασία στην αποτελεσματική λειτουργία του σύγχρονου ανθρώπου σε κάθε δραστηριότητα της ζωής του.
Στη σημερινή εγγράμματη κοινωνία, οι δύο αυτές δεξιότητες χρησιμοποιούνται κυρίως για την επικοινωνία και την επιβίωση, διότι εμπλέκονται σε κάθε μορφή κοινωνικής εκδήλωσης. Επίσης, η ανάγνωση και η γραφή συνιστούν τα δύο θεμέλια της μόρφωσης όλων των μαθητών. Το ενδιαφέρον της σύγχρονης ψυχολογίας για τη μελέτη της ανάγνωσης εστιάζεται πρωτίστως στον προσδιορισμό και στην ανάλυση των γνωστικών λειτουργιών που συμβάλλουν στην διεκπεραίωση της (δηλαδή στην απάντηση του ερωτήματος "πώς" διαβάζουμε - "πώς" καταλαβαίνουμε), καθώς επίσης, και στον προσδιορισμό των ατομικών και περιβαλλοντικών παραγόντων που συμβάλλουν θετικά ή αρνητικά στην εκμάθηση και εξέλιξη της αναγνωστικής δεξιότητας.

Για το λόγο αυτό, τις τελευταίες δεκαετίες, έχει αναπτυχθεί πληθώρα σύγχρονων αναγνωστικών στρατηγικών - πρακτικών, προκειμένου να βοηθηθούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να κατανοήσουν: Τι κάνουν οι καλοί αναγνώστες; Τι μπορείς να κάνεις για να γίνεις καλύτερος αναγνώστης; Ποιες διδακτικές αναγνωστικές στρατηγικές ταιριάζουν στους μαθητές μου; Γιατί είναι αναγκαία η διαφοροποίηση της διδασκαλίας στην τάξη μου;

Το βιβλίο αυτό περιέχει όλες τις βασικές αναγνωστικές στρατηγικές - πρακτικές για τη στήριξη των διδακτικών επιλογών των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα αυτών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για το μαθητή -σπουδαστή που θέλει να βρει τον τρόπο για μια επιτυχημένη ανάγνωση.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)