Μετά την ενηλικίωση

Μετά την ενηλικίωσηΕλένη Τζατζιμάκη

Μελάνι, 2012
45 σελ.
ISBN 978-960-9530-33-0, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 7,00

[...] Με τη "Μαγεία της άνωσης" η Ελένη Τζατζιμάκη εμφανίζεται ως μια ώριμη ποιήτρια με διακριτά δικό της εκφραστικό στίγμα, πράγμα όχι σύνηθες σε πρωτοεμφανιζόμενους ποιητές της εποχής μας.

Ευριπίδης Γαραντούδης

[...] Η Ελένη Τζατζιμάκη είναι γνήσιο τέκνο της εποχής της και της ηλικίας της. Στέκεται εύπιστη μπροστά στο ενδεχόμενο θαύμα, αλλά την ίδια στιγμή το υποσκάπτει ή το αμφισβητεί. Αισθάνεται τους προειδοποιητικούς τριγμούς του μέλλοντος, ο σερνάμενος ήχος των απροσδιόριστων φόβων της, ωστόσο, καλύπτεται από το βουητό της φτερωτής αίσθησης του παρόντος. Αφήνεται με εμπιστοσύνη στις σχεδίες του φωτός και της νεότητας, επισκεπτόμενη συχνά τόπους μελλοντικής οδύνης, αλλά μόνο για λίγο, ίσα για να διαισθανθεί το επερχόμενο. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, μπορεί και μεταχειρίζεται τη γλώσσα σαν εύπλαστο υλικό, πρόσφορο για μια ποιητικά δραστική εκτύπωση των ευμετάβολων σκέψεων και των συναισθημάτων της, παγιώνοντας τη μεταβλητότητά τους. Και, το σημαντικότερο, μοιάζει να γνωρίζει και να έχει αποδεχτεί τη μοίρα του ποιητή? τη μοίρα του ανθρώπου που τάζει τον εαυτό του στην υπηρεσία της χίμαιρας? που αποφασίζει να είναι "αιώνιος κηπουρός της στίξης", οδηγημένος από τον διακαή πόθο να διεκδικήσει το μερτικό του στη μνήμη του αύριο.

Κώστας Παπαγεωργίου


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Ασημίνα Ξηρογιάννη, Διότι η εκκρεμότητα είναι αυτή που συντηρεί, τελικά, και τη φωνή και τη σιωπή, "Fractal", Νοέμβριος 2014
Τζούλια Γκανάσου, Μετά την ενηλικίωση, www.vakxikon.gr, τχ. 21, Μάρτιος 2013
Γιώργος Βέης, Ποιητικές αναγνώσεις, Περιοδικό "Τα Ποιητικά", τχ. 9, Μάρτιος 2013
Κώστας Παπαγεωργίου, Μετά την ενηλικίωση, Περιοδικό "Τα Ποιητικά", τχ. 9, Μάρτιος 2013
Βασίλης Ρούβαλης, Ποίηση και ποίηση, "Η Αυγή", 18.9.2012
Γιώργος Κορδομενίδης, Βιβλία στο κομοδίνο, Περιοδικό "Εντευκτήριο", τχ. 97, Μάιος-Ιούλιος 2012