Κυβέρνηση της Αριστεράς

Κυβέρνηση της Αριστεράς


Δρόμος για το μέλλον ή παρένθεση;

Λεωνίδας Βατικιώτης, Ρένα Δούρου, Γιάννης Δραγασάκης, Μάκης Ζέρβας, Θανάσης Καμπαγιάννης, Χρήστος Κεφαλής, Δημήτρης Μπελαντής, Σοφία Σακοράφα, Παναγιώτης Σωτήρης, Γιάννης Τόλιος, Θεανώ Φωτίου
επιμέλεια: Χρήστος Κεφαλής

Τόπος, 2013
318 σελ.
ISBN 978-960-499-091-7, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 16,00

Η βαθιά, παρατεταμένη κρίση της ελληνικής κοινωνίας και το αποτέλεσμα των εκλογικών αναμετρήσεων του 2012 έθεσαν επί τάπητος το θέμα της κυβέρνησης της Αριστεράς. Έντεκα σημαντικοί πολιτικοί, επιστήμονες και ακτιβιστές εξετάζουν τα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια πιθανή κυβέρνηση της Αριστεράς, το σχέδιο και την προοπτική της, τα μέσα και τις επιλογές που θα διαθέτει. Αν και εκπροσωπούν ένα ευρύ φάσμα οπτικών στην ελληνική Αριστερά, εκτιμούν πως η πορεία της θα εξαρτηθεί τελικά από την πολιτική βούληση και ικανότητά της να αλλάξει με ριζοσπαστικές τομές την κοινωνία.

Αναδεικνύοντας τις πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές, ιδεολογικές, περιβαλλοντικές και ιστορικές διαστάσεις του εγχειρήματος, οι μελέτες αυτές βοηθούν τον αναγνώστη να διαμορφώσει τη δική του άποψη για ένα θέμα κομβικό για το μέλλον του τόπου μας.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Βλάσης Αγτζίδης, Μπορεί να κυβερνήσει η Αριστερά;, "Ελευθεροτυπία", 1.2.2014
Δημήτριος Μπελαντής, Κυβέρνηση της Αριστεράς: Δρόμος για το μέλλον ή παρένθεση, "Η Εποχή", 26.1.2014
Κώστας Βλασόπουλος, Κρίσιμα ερωτήματα, Περιοδικό "Σοσιαλισμός από τα Κάτω", τχ. 102, Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2014