Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Πολιτική ιστορία της νεωτέρας Ελλάδος

Πολιτική ιστορία της νεωτέρας ΕλλάδοςΠάνος Ν. Αβραμόπουλος

Τάλως Φ., 2013
256 σελ.
ISBN 978-960-6879-13-5, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 15,00

Έθνη στερούμενα ιστορικής μνήμης είναι καταδικασμένα με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό. Αυτό αποδεικνύει η μακραίωνη και πολύπλαγκτη μαρτυρική μας πορεία στους αχανείς δαιδάλους της ιστορίας. Οσάκις πορεύτηκε ο ελληνισμός με σεβασμό και πλατιά γνώση των ιστορικών του καταπιστευμάτων, η πορεία του υπήρξε εθνικά μεγαλουργός και επιτυχής. Οσάκις επέδειξε αμνησία και περιφρόνηση στις ιστορικές και εθνικές του καταβολές, υπέστη τραγωδίες. Απάντηση στην αδήριτη ανάγκη καταγραφής της ιστορικής μας μνήμης, από την γένεση του νεοελληνικού κράτους, οπότε και έλαβε χώρα η ιστορική Εθνική Συνέλευση της Τροιζήνας τον Μάϊο του 1827, με την συνακόλουθη εκλογή του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος και το ψήφισμα του πρώτου Συνταγματικού μας Χάρτη, μέχρι και τις μέρες μας, οπότε και εγκλωβιστήκαμε στα πλοκάμια του φοβερού «Μνημονίου», αποτελεί ο παρών τόμος μας, που επιγράφεται «Πολιτική Ιστορία της Νεωτέρας Ελλάδος».
Εκατόν ογδόντα πέντε χρόνια μαρτυρικής πορείας του ελληνισμού αποτυπώνονται ευσύνοπτα στην παρούσα εργασία, καταγράφοντας όλα τα μείζονα ιστορικά του ορόσημα. Τις στιγμές της εθνικής και ηθικής του μεγαλουργίας, όπως και τις ταπεινώσεις και οδυνηρές ήττες του. Τις εξάρσεις του πλάι στους άλλους προοδευμένους λαούς της οικουμένης, αλλά και τις δραματικές πτώσεις του, που ανάσχεσαν την ατίμητη συμβολή του, ως τιμαλφούς μήτρας του παγκόσμιου πολιτισμού. Επιδιώκοντας να συμβάλουμε εποικοδομητικά, στο αενάως ζητούμενο της κατάκτησης της ιστορικής μας αυτοσυνειδησίας και να δημιουργήσουμε έτσι μια νέα εθνική-συλλογική κουλτούρα, που παρακολουθώντας στενά τα νέα κοινωνικά και πολιτικά προτάγματα παγκοσμίως, θα οδηγήσει τον τόπο στη λεωφόρο της προόδου και της ευημερίας.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Μαρίνα Τσικλητήρα, Ιστορικές μνήμες από τη γέννηση του κράτους μέχρι το μνημόνιο, "Realnews", 14.7.2013
Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)