Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Διδασκαλία και μάθηση του γραπτού λόγου

Διδασκαλία και μάθηση του γραπτού λόγουΔέσποινα Βασαρμίδου, Ιωάννης Ι. Σπαντιδάκης

Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός, 2015
336 σελ.
ISBN 978-960-01-1702-8, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 21,90

Η παραγωγή γραπτού λόγου αποτελεί μια σύνθετη και επίπονη δραστηριότητα που απαιτεί από το μαθητή-συγγραφέα τη συνέργεια γλωσσικών, γνωστικών, μεταγνωστικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων. Το ίδιο επίπονη -και προκλητική συνάμα- είναι η διδασκαλία της, εφόσον απαιτεί και από τον εκπαιδευτικό γνώσεις και δεξιότητες, προκειμένου να διαμορφώνει αποτελεσματικά περιβάλλοντα μάθησης και διδασκαλίας, με τις οποίες το παραδοσιακό μοντέλο έχει αποτύχει να τον εφοδιάσει.
Το παρόν βιβλίο, αφορμώμενο από τις παραπάνω διαπιστώσεις, επιδιώκει να φέρει σε επαφή τους εκπαιδευτικούς με τις σύγχρονες κοινωνικο-γνωστικές και κοινωνικο-πολιτισμικές προσεγγίσεις της παραγωγής του γραπτού λόγου οι οποίες αναδύθηκαν από την κριτική που ασκήθηκε στο παραδοσιακό μοντέλο για την αναποτελεσματικότητά του - και σ' αυτό το στόχο είναι αφιερωμένο το πρώτος μέρος του βιβλίου. Στο δεύτερο παρουσιάζονται οι βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν ένα αποτελεσματικό περιβάλλον μάθησης και διδασκαλίας κα οι οποίες απορρέουν από τις παραπάνω θεωρητικές προσεγγίσεις, ενώ στο τρίτο μέρος, το περισσότερο πρακτικό, παρατίθενται συγκεκριμένες τεχνικές και στρατηγικές διδασκαλίας που υποστηρίζουν τον εκπαιδευτικό να εφαρμόσει έμπρακτα τις αρχές αυτές.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)