Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ευρωπαϊκή Ένωση

Ευρωπαϊκή Ένωση


Δίκαιο, οικονομία, πολιτική

Νίκος Μούσης

Εκδόσεις Παπαζήση, 2015
600 σελ.
ISBN 978-960-02-3107-6, [Εξαντλημένο]
Τιμή € 40,28

Η "Ευρωπαϊκή Ένωση: Δίκαιο, Οικονομία, Πολιτική" είναι το μόνο βιβλίο που δίνει μια σφαιρική εικόνα του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος, και μάλιστα μια νέα εικόνα σε κάθε νέα έκδοση. Στόχος του είναι να δώσει στον αναγνώστη μια γενική αντίληψη και την αναγκαία προοπτική για να καταλάβει τον περίπλοκο οργανισμό που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Οι πολυάριθμες εκδόσεις του σε διάφορες γλώσσες πιστοποιούν το διεθνές κύρος αυτού του βιβλίου. Παρέχει βιβλιογραφικά στοιχεία για περισσότερα από 500 διεθνούς κύρους νέα συγγράμματα για την ΕΕ και άρθρα επιλεγμένα κατά θέματα.

Το βιβλίο αυτό επιδιώκει μια πραγματιστική διεπιστημονική προσέγγιση, αρκετά αποσπασμένη από τους ειδικούς κανόνες και τις μεθόδους καθεμιάς από τις επιστήμες που την αποτελούν. Πρόκειται για ένα πρακτικό εγχειρίδιο για οποιονδήποτε μελετητή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος: ακαδημαϊκό μελετητή του νέου κλάδου σπουδών που είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, νομικό που ενδιαφέρεται για το ευρωπαϊκό δίκαιο που εμπλουτίζεται και αναθεωρείται συνεχώς, οικονομολόγο που θέλει να κατανοήσει τα νέα δεδομένα των ευρωπαϊκών οικονομικών πολιτικών, ιστορικό που επιζητεί μια νομικό-οικονομική σκοπιά για τη μελέτη της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας, επιχειρηματία που θέλει να καταλάβει τους μηχανισμούς της μεγάλης αγοράς μέσα στην οποία μπορεί να αναπτύξει δραστηριότητες.

Είναι αλήθεια ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν μπορεί να μελετηθεί με τα ειδικά εργαλεία των οικονομικών ή των πολιτικών επιστημών, των διεθνών σχέσεων ή του δικαίου. Γι’αυτό το βιβλίο αυτό, επιδιώκει μια προσέγγιση η οποία δεν είναι ούτε δογματική ούτε καθαρά θεωρητική και η οποία παρουσιάζει αντικειμενικά τι επιδιώκουν να επιτύχουν οι διάφορες πολιτικές και νομοθετικές πράξεις της Ένωσης, με ελάχιστες υποκειμενικές εκτιμήσεις ως προς τα επιτεύγματά τους μέχρι σήμερα.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)