Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η μεγάλη έκρηξη του νου

Η μεγάλη έκρηξη του νου


Η επικράτηση του νου στο υλικό σύμπαν

Ιωάννης Κ. Ελευθερίου

Δίον, 2017
384 σελ.
ISBN 978-618-5054-21-2, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 19,61

Η "μεγάλη έκρηξη του νου" προσπαθώντας να προσεγγίσει τη Θρησκεία με τις τελετουργίες της, την Ηθική με τις αρετές της και τη Θέωση του ανθρώπου μέσω της εφαρμογής των μεγάλων αρετών, εισέρχεται αναπόφευκτα στα δύσβατα μονοπάτια της Μυθολογίας, της Επιστήμης, της Φιλοσοφίας της Θρησκείας και της Ιστορίας αποκαλύπτοντας πολλούς θρησκευτικούς μύθους και κυρίως τον μύθο της δημιουργίας του υλικού κόσμου με τη βοήθεια της επιστήμης και με τη δύναμη που προσφέρει η κριτική ανάλυση και η ελευθερία του λόγου. Αναλύει την αλληγορική θρησκευτική μυθολογία του Ησίοδου με πρωτότυπο τρόπο, προσφέρει μια αξιόλογη ιστορική αναδρομή των πέντε μεγάλων θρησκειών και συσχετίζει τις σημερινές θρησκευτικές τελετουργίες με τις αρχαίες τελετουργικές διαδικασίες για αρτιότερη ενημέρωση του αναγνώστη. Αξιοπρόσεκτη επίσης είναι η ανάλυση και η περιγραφή της εξέλιξης της ζωής στη γη, της ζωής μετά τον θάνατο, της δευτέρας παρουσίας και της ανάστασης των νεκρών. Τέλος, η σύντομη περιγραφή των μεγάλων αρετών και η παρότρυνση για εφαρμογή τους, αποτελούν την πεμπτουσία της προσπάθειας του ανθρώπου για την πραγματοποίηση της ποθούμενης ειρήνης στο κόσμο και για τη επίτευξη του σκοπού του ανθρώπου που κατά τον συγγραφέα είναι η Θέωση.
Οι αμφισβητήσεις, αλλά χωρίς δογματισμούς, που τίθενται στη παρούσα έκδοση είναι χρήσιμες για οποιονδήποτε αναγνώστη που θέλει να συνεχίσει την έρευνα γύρω από τα θέματα που θίγονται σ’ αυτήν.
"Η πολυμάθεια δεν διδάσκει τη σκέψη" του Ηράκλειτου και "το μυαλό είναι φωτιά που πρέπει να ανάψεις και όχι δοχείο που πρέπει να γεμίσεις" του Πλούταρχου πρέπει να αποτελούν κυρίαρχες αρχές για τον αναγνώστη που θέλει να χαλκεύσει την παράλληλη σκέψη σε αντίθεση με τη προσπάθεια συσσώρευσης άχρηστων πληροφοριών και γνώσης.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)