Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Οι επτά ψυχές του καπιταλισμού

Οι επτά ψυχές του καπιταλισμού


Μία ανθρωπολογική και ψυχογεντική ανάλυση του καπιταλισμού

Δημήτρης Τσαρδάκης

Εκδόσεις Σκαραβαίος, 2017
288 σελ.
ISBN 978-960-7231-30-7, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 15,00

Οι ενδιάθετες ψυχογενετικές ενορμήσεις αποτελούν την πρωταρχική πηγή, η οποία πυροδοτεί τις επιθυμητικές μηχανές και οι οποίες, με τη σειρά τους, "καναλιζάρουν" τα συστήματα αναγκών της κοινωνίας και κατευθύνουν τις κοινωνικές φαντασιώσεις και επενδύσεις.
Ο ανταγωνισμός είναι η θερμοδυναμική του συστήματος, έχει ψυχογενετικές ρίζες και είναι η "μαμή" της καπιταλιστικής διαχείρισης των ανθρώπινων υποθέσεων. Συγχρόνως, η ιδιοτέλεια, η φιλαυτία και ο εγωισμός συγκροτούν τον βαθύτερο πυρήνα όλων των ενδιάθετων ψυχογενετικών ενορμήσεων του ανθρώπου, ο οποίος συνιστά τη γενετική βάση, πάνω στην οποία οικοδομήθηκε ο καπιταλισμός, ως σύστημα διαχείρισης των ανθρώπινων υποθέσεων. Η καπιταλιστική Libido είναι εγγεγραμμένη
στους ψυχογενετικούς κώδικες ικανοποίησης του συστήματος αναγκών, το εύρος και η μορφή του οποίου προσδιορίζεται από την πράξη ιδιοποίησης των συμβολικών περιεχομένων του πολιτισμού μας.

Το βιβλίο αυτό είναι μία ανθρωπολογική και ψυχογενετική ανάλυση των φυλογενετικών και ψυχολογικών παραγόντων, οι οποίοι, μέσα στην μακραίωνη ιστορία εξέλιξης του ανθρώπινου είδους, συνέτειναν στην ανάδυση και, τελικώς, στην επικράτηση του καπιταλισμού, ως του επικρατέστερου οικονομικού συστήματος διαχείρισης των ανθρώπινων υποθέσεων.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)