Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ορυκτολογία: Συστηματική ταξινόμηση των ορυκτών

Ορυκτολογία: Συστηματική ταξινόμηση των ορυκτών


Αναγνώριση στο πετρογραφικό μικροσκόπιο, εμφανίσεις και εφαρμογές των κοινών ορυκτών

Δημήτριος Παπούλης, Παρασκευή Λαμπροπούλου

Δίσιγμα, 2016
168 σελ.
ISBN 978-960-9495-88-2, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 25,00

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε φοιτητές των Τμημάτων Γεωλογίας και συναφών Τμημάτων αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να αποκτήσει γνώσεις για τα ορυκτά της Γης καθώς παραθέτονται και μακροσκοπικές εικόνες ορυκτών αλλά και εικόνες υπαίθρου.

Η συγγραφή του έγινε με τρόπο συνοπτικό ώστε να προκύψει συνεκτικό και ευανάγνωστο στον αναγνώστη, το οποίο και μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο βοήθημα στην κατανόηση βασικών γνώσεων ορυκτολογίας. Η δομή και η σύσταση των ορυκτών αντανακλούν στις ιδιότητές τους οι οποίες με τη σειρά τους καθορίζουν τις χρήσεις των ορυκτών, παραθέτοντας τις σχετικές πληροφορίες για τα πιο σημαντικά ορυκτά.

Το βιβλίο χωρίζεται σε 11 κεφάλαια που η σειρά τους είναι με τέτοιο τρόπο ώστε η κατανόηση του να είναι πιο εύκολη για τον αναγνώστη Έτσι στο κεφάλαιο 1 αναλύονται βασικές έννοιες που εισάγουν τον αναγνώστη στην ορυκτολογία. Στο κεφάλαιο 2 παρουσιάζονται τα διαγράμματα φάσεων και οι βασικές αρχές θερμοδυναμικής, απαραίτητες για την κατανόηση των διεργασιών σχηματισμού των ορυκτών και στο κεφάλαιο 3 περιγράφεται η συστηματική ταξινόμηση των ορυκτών. Στα επόμενα κεφάλαια αναλύονται οι κατηγορίες στις οποίες ταξινομούνται τα ορυκτά εστιάζοντας στα κοινά ορυκτά και με έμφαση στη δομή των ορυκτών, τις εμφανίσεις και τις χρήσεις τους. Στο τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι βασικές οπτικές ιδιότητες των ορυκτών από τις οποίες τα αναγνωρίζουμε στο πολωτικό μικροσκόπιο.

Το βιβλίο συνοδεύεται και από CD-ROM με βίντεο από τα κυριότερα ορυκτά στο πολωτικό μικροσκόπιο (σε παράλληλα και διασταυρωμένα Nicols), βοηθώντας τον αναγνώστη στην ευκολότερη αναγνώριση και κατανόηση των κοινών ορυκτών στο πολωτικό μικροσκόπιο.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)