Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Σύγχρονα κοινωνιολογικά προβλήματα

Σύγχρονα κοινωνιολογικά προβλήματα


Η κοινωνική και πολιτική εκπαίδευση με τη χρήση των νέων τεχνολογιών

Σ.-Μ. Νικολάου, Χ. Μπαρμπαρούσης

Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός, 2017
235 σελ.
ISBN 978-960-01-1858-2, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 15,00

Η κοινωνική και πολιτική εκπαίδευση των μαθητών αποσκοπεί στη διαμόρφωση του ενεργού, υπεύθυνου και δημοκρατικού πολίτη με την καλλιέργεια ικανοτήτων και δεξιοτήτων οι οποίες αφορούν στην ενδυνάμωση της δημιουργικής και κριτικής πολιτικής και κοινωνικής σκέψης. Το κεντρικό ζήτημα της μελέτης εστιάζεται στο ερώτημα πώς θα αναπτύξουμε την κριτική σκέψη και τη δημιουργική φαντασία των μαθητών στο σχολείο και πώς θα επηρεάσουμε και θα προκαλέσουμε τη διαμόρφωση του ενεργού δημοκρατικού πολίτη.

Η Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, ως ιδιαίτερα σημαντικό μάθημα της υποχρεωτικής εκπαίδευσης για την καλλιέργεια της ιδιότητας του πολίτη, προάγει όχι μόνο την κατανόηση αλλά και το ενδιαφέρον για καίρια κοινωνικά ζητήματα της δημοκρατικής κοινωνίας και ασκεί σημαντική επιρροή στη διαμόρφωση πολιτικής σκέψης. Επομένως, οφείλουμε να επιλέξουμε τον πιο σύγχρονο και καινοτόμο τύπο διδακτικής, να χρησιμοποιήσουμε τα νέα μέσα που προσφέρει η τεχνολογία (στη συγκεκριμένη μελέτη αξιοποιούμε το ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό παιχνίδι), για να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον, να ενθαρρύνουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους ανθρώπους ως προς την κοινωνική και πολιτική τους δέσμευση. Με αυτόν τον τρόπο προετοιμάζουμε ενεργούς πολίτες με θετικές εμπειρίες, γεγονός που σηματοδοτεί και θετικές συνέπειες στη μελλοντική καθημερινή τους ζωή.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)