Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Διδακτική της λογοτεχνίας

Διδακτική της λογοτεχνίας


Βιωματική και κριτική διδασκαλία μέσω τεχνικών δημιουργικής γραφής και αναγνωστικής ανταπόκρισης: Σύγχρονες προσεγγίσεις για γυμνάσιο και λύκειο

επιμέλεια: Αγάθη Γεωργιάδου, Γιώργος Μπίκος

Γρηγόρη, 2017
375 σελ.
ISBN 978-960-612-018-3, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 19,00

O τόµος αυτός φιλοξενεί κείµενα πρωτότυπων και δηµιουργικών προτάσεων διδασκαλίας που θα κάνουν το µάθηµα της Λογοτεχνίας στο Γυµνάσιο και στο Λύκειο πιο ευχάριστο και ενδιαφέρον για τους µαθητές, καθώς και πιο αποτελεσµατικό. Κάθε διδακτική πρόταση αποτελεί σχέδιο ωριαίας διδασκαλίας ή κυρίως διδακτικό σενάριο που αφορά σε µία διδακτική ενότητα. Όλες οι προτάσεις έχουν εφαρµοστεί σε πραγµατική τάξη µε ικανοποιητικά µαθησιακά αποτελέσµατα. Της παρουσίασης των προτάσεων προηγείται ένα Θεωρητικό Μέρος, όπου αναλύονται όλες οι έγκυρες σύγχρονες µέθοδοι και τεχνικές διδασκαλίας της λογοτεχνίας στη δευτεροβάθµια εκπαίδευση, στις οποίες βασίζονται όλες οι διδακτικές προτάσεις που περιέχει ο τόµος. Αρκετά από τα προτεινόµενα σενάρια διδασκαλίας βασίζονται, εκτός των άλλων, και στη χρήση Νέων Τεχνολογιών. Ούτε όλα όµως προϋποθέτουν ιδιαίτερη εξοικείωση του φιλολόγου µε αυτές (λ.χ. πιστοποίηση Β΄ Επιπέδου) ούτε όλα αξιοποιούν στον ίδιο ή σε σηµαντικό βαθµό τις ΤΠΕ. Όλες, όµως, οι προτάσεις διδασκαλίας (i) βασίζονται στα ισχύοντα ΑΠΣ, (ii) µπορούν να εφαρµοστούν σε µια "µέση" τάξη ενός συνηθισµένου δηµόσιου σχολείου, (iii) εµφανίζουν διαβαθµισµένο επίπεδο διδακτικής καινοτοµίας, αφού άλλες είναι περισσότερο και άλλες λιγότερο πρωτότυπες, και (iv) δεν απαιτούν ιδιαίτερο επίπεδο υποδοµών ΤΠΕ και λογισµικού. Έτσι, όλες είναι εύκολα εφαρµόσιµες υπό έναν όρο: ο φιλόλογος που θα επιχειρήσει να τις αξιοποιήσει, να επιθυµεί και να έχει αποφασίσει να εκσυγχρονίσει και να αναβαθµίσει, γενικότερα, τη διδασκαλία του και τις συνθήκες µάθησης που προσφέρει στους µαθητές του.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Γιούλη Χρονοπούλου, Διδακτική της λογοτεχνίας, "Fractal", Μάιος 2018
Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)