Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Εγκυκλοπαιδικό λεξικό παραψυχολογίας

Εγκυκλοπαιδικό λεξικό παραψυχολογίας


Αποκρυφισμού και μαγείας

Γιώργης Καραφουλίδης

Δρόμων, 2017
1444 σελ.
ISBN 978-960-694-305-8, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 74,20

Ο συγγραφέας, βασισμένος πάνω στην πλούσια επαγγελματική του γνώση για τον αποκρυφισμό και την παραψυχολογία, αναλύει με επιστημονική αυστηρότητα όλο εκείνο το σύνολο των περιστατικών, που αντιπροσωπεύουν τις πλέον παραμελημένες απόψεις ή τις λιγότερο γνωστές.

Ξεκινάει απ’ τα παραψυχολογικά φαινόμενα με την αυστηρή τους έννοια (τηλεπάθεια, ψυχομετρία, χειρομαντεία, προαίσθηση, ψυχοκίνηση) και φτάνει στα παραψυχολογικά εκείνα φαινόμενα με μια κάπως πιο πλατιά έννοια ή που χρήζουν ίσως κάποιας εξηγήσεως ακόμη (οι υλοποιήσεις, ο πνευματισμός, η ξενογλωσσία). Φτάνει επίσης σ’ εκείνα τα φαινόμενα που δεν ανήκουν σ’ αυτό το είδος ή που πρέπει να εξετασθούν καλύτερα για ν’ αποδοθούν σ’ ένα συγκεκριμένο επιστημονικό ρεύμα (η μαγεία, η ύπνωση, ο φακιρισμός). Την περιγραφή των τεχνικών μεθόδων που δοκιμάστηκαν συνοδεύουν πληθώρα πληροφοριών και αναφορών, καθώς και μια ευρεία σειρά παραδειγμάτων.

Το λεξικό, γραμμένο με υπευθυνότητα και συνοδευόμενο από μια πλούσια σειρά εικόνων, γκραβούρων, φωτογραφιών, αποτελεί μια ξεκάθαρη και ειλικρινή έκθεση των διαφόρων απόψεων της παραψυχολογίας και αποδεικνύεται χρήσιμο όχι μόνο για τον ειδικό αλλά ακόμη και τον απλό αναγνώστη, και γι’ αυτόν που πλησιάζει -είτε από ενδιαφέρον είτε από απλή περιέργεια- για πρώτη φορά στην παραψυχολογία.

Γιατί να μην προσφέρουμε στο μέσο αναγνώστη -αυτόν που από την αναγκαιότητα των πραγμάτων είναι επιστημονικά λιγότερο προετοιμασμένος και ίσως από άποψη κουλτούρας λιγότερο ενημερωμένος, εκείνον που είναι πιο εκτεθειμένος στις πιέσεις και αυταπάτες (ψέματα) των μοντέρνων μέσων ενημερώσεως, άρα και λιγότερο μαχητικό και προφυλαγμένο από τις μεταποιήσεις των γεγονότων, με κατευθύνσεις και ιδέες όχι και τόσο ακριβείς ως προς την πραγματικότητα;

Όλα αυτά τα στοιχεία καθιστούν το Λεξικό ως ένα έργο μοναδικό στο ελληνικό εκδοτικό τοπίο, το οποίο μπορεί να δώσει απάντηση στις απορίες του κάθε αναγνώστη.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)