Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Συμπεριφορά καταναλωτή

Συμπεριφορά καταναλωτή


Η καταναλωτική συμπεριφορά των Ελλήνων

Σάββας Μαυρίδης

Κλειδάριθμος, 2017
192 σελ.
ISBN 978-960-461-800-2, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 12,00

Ο σημερινός επισκέπτης-καταναλωτής των ελληνικών αγορών προμηθεύεται, μεταξύ άλλων, προϊόντα κατασκευασμένα στην Τουρκία ή την Κίνα σε τιμές που είναι πράγματι πολύ χαμηλές. Ο καταναλωτής τα αγοράζει διότι, πολύ απλά, σε περίοδο κρίσης το επώνυμο προϊόν αποτελεί πλέον πολυτέλεια. Πρωταρχικό ρόλο γι' αυτόν παίζει η τιμή και δεν μπαίνει στον κόπο να σκεφτεί ότι οι πρώτες ύλες ίσως προέρχονται από την ελληνική γη, ότι η τιμή τους είναι περίπου εξαιρετικά χαμηλή και ότι η προστιθέμενη αξία είναι υπερβολικά μεγάλη και την καρπώνεται η οικονομία που εξάγει στη χώρα μας τα τελικά προϊόντα.

Ο καταναλωτής των ελληνικών αγορών δεν κάνει τον παραπάνω συλλογισμό. Κανείς δεν τον έχει ενημερώσει -ούτε τα ΜΜΕ, ούτε η πολιτεία, ούτε η επιστήμη. Πώς λοιπόν να κατανοήσει τα αίτια της κρίσης που μαστίζει τη χώρα και το πορτοφόλι του;

Σε αυτό το βιβλίο εξετάζονται ορισμένες πτυχές της ελληνικής οικονομικής ζωής και, πιο συγκεκριμένα, της συμπεριφοράς του Έλληνα καταναλωτή. Μετά από μια παρουσίαση των χαρακτηριστικών του καταναλωτή ανά τον κόσμο, επιχειρείται μια κάθετη τομή στο φαινόμενο "Έλληνας καταναλωτής" και αναλύονται οι αντιφάσεις που διέπουν τη σ υμπεριφορά του λόγω των οικονομικών, πολιτισμικών και θρησκευτικών του καταβολών.

Με συγκεκριμένα παραδείγματα, δείχνεται ότι η ανάπτυξη είναι εφικτή μόνο εφόσον αλλάξει η οικονομική σκέψη -τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη- και ότι η ανασυγκρότηση της πολύπαθης ελληνικής οικονομίας προϋποθέτει, εκτός από τον παραγωγικό αναπροσανατολισμό της, και τον αντίστοιχο καταναλωτικό.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)