Βιβλίο
Σικάγο

David Mamet
Μετάφραση: Νίκος Α. Μάντης
Αθήνα
Μεταίχμιο
Αριθμός Έκδοσης: 1
2018
σ. 389
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-03-1316-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Chicago
Κυκλοφορεί
Τιμή: 16.60€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 09-05-2018)
Περίληψη:

Σικάγο της Ποταπαγόρευσης, δεκαετία του '20. Ο Μάικ Χοτζ, δημοσιογράφος και βετεράνος του Α' Παγκόσμιου πολέμου, είναι ερωτευμένος με την Άννι Γουόλς, όμως κρατάνε τη σχέση τους κρυφή από τον πατέρα της. Η πόλη γύρω τους πάλλεται, κλαμπ, συμμορίες, παρανομίες. Τη σχετική ηρεμία ταράζουν δύο απανωτές δολοφονίες των Ουάις και Τεϊτελμπάουμ που έκαναν κουμάντο στο κλαμπ Λα Μεζόν Μονμάρτρ, ιδιοκτησίας στην πραγματικότητα του Ο' Μπάνιον και της συμμορίας του - στον αντίποδα της συμμορίας του Αλ Καπόνε. Ο Μάικ όμως σύντομα βρίσκεται αντιμέτωπος με το δικό του μαρτύριο: Κάποιος μπαίνει στο σπίτι του και δολοφονεί την Άννι μπροστά στα μάτια του.

Ο Μάικ Χοτζ μάλλον δεν έπρεπε να ερωτευτεί την Άννι Γουόλς. Ίσως όμως οι τύποι που σκότωσαν την Άννι Γουόλς να μην έπρεπε να τα βάλουν με τον Μάικ Χοτζ...

Ατμόσφαιρα, ρυθμός, μοναδικοί χαρακτήρες και η γραφή του θρυλικού David Mamet, σεναριογράφου της ταινίας "Οι αδιάφθοροι" και τιμημένου με το βραβείο Πούλιτζερ για το θεατρικό του έργο "Οικόπεδα με θέα", συνθέτουν ένα εκρηκτικό νουάρ που διαβάζεται απνευστί.

"Φρενήρης ρυθμός, ολοζώντανοι διάλογοι, το Σικάγο έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας υπερπαραγωγής του Mamet".
(NEW YORK TIMES)