Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ιστορικές, κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις της εκπαίδευσης

Ιστορικές, κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις της εκπαίδευσης


Τιμητικός τόμος στη μνήμη του Καθηγητή Σπύρου Ράση

Συλλογικό έργο
επιμέλεια: Γιώργος Γρόλλιος, Χρήστος Τζήκας

Εκδόσεις Παπαζήση, 2018
292 σελ.
ISBN 978-960-02-3390-2, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 19,08

Τα 13 κείμενα του παρόντος τόμου, που αφιερώνεται στη μνήμη του καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. Σπύρου Ράση από ισάριθμους πανεπιστημιακούς, φίλους, συναδέλφους και συνεργάτες του, κινούνται στις επιστημονικές περιοχές των διδακτικών, ερευνητικών και συγγραφικών ενδιαφερόντων του τιμώμενου.

Περιλαμβάνονται κείμενα για την ιστοριογραφία και τη μεθοδολογία των κοινωνικών επιστημών, την ιστορία και την κοινωνιολογία της εκπαίδευσης, τους ριζοσπάστες διανοούμενους, τις διεθνείς τάσεις στη σχολική εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια.

Ειδικότερα, περιλαμβάνονται κείμενα για την ιστοριογραφία του Ολοκαυτώματος και του γενοκτονικού φαινόμενου, τις μεθόδους μελέτης των εκπαιδευτικών ανισοτήτων, κείμενα που αναφέρονται στην ιστορία της νεοελληνικής και της κυπριακής εκπαίδευσης, στην εργαλειοποίηση του σχολείου και την ‘αποποιητικοποίηση’ της παιδαγωγικής σχέσης, στις απόψεις ριζοσπαστών διανοούμενων σε διάφορα πεδία της εκπαίδευσης. Τέλος, περιλαμβάνονται κείμενα που αναφέρονται: στην ανάγκη ενός σχολείου που θα συνάπτει τη γνώση με την κοινωνική πραγματικότητα, στην εξέλιξη του φοιτητικού πληθυσμού και στην εξέλιξη του σχολείου στις συνθήκες της νεοφιλελεύθερης κυριαρχίας.

Τα κείμενα τοποθετούνται –με ποικίλους τρόπους– κριτικά απέναντι στον κόσμο της εκμετάλλευσης και στο σχολείο που συμβάλλει στη συντήρηση και την αναπαραγωγή του, προβάλλουν όψεις ενός ριζικά διαφορετικού σχολείου, ικανού να συμβάλει στην κοινωνική και πολιτική αναδόμηση, υπηρετώντας τις ανάγκες της μεγάλης πλειονότητας της ανθρωπότητας, δηλαδή των εκμεταλλευόμενων και καταπιεζόμενων κοινωνικών τάξεων.


Κριτικές - Παρουσιάσεις
Χαρίκλεια Δημακοπούλου, Ιστορικές, κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις της εκπαίδευσης, "Εστία", 28.3.2020
Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)