Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
ΤΠΕ και εκπαίδευση

ΤΠΕ και εκπαίδευση


Από την κιμωλία στο διαδίκτυο

Κώστας Θεολόγου, Σοφία Θ. Παπαδημητρίου, Σπυρίδων Στέλιος, Κατερίνα Μανδρώνη, Τόνια Χαρτοφύλακα, Ευφροσύνη-Άλκηστη Παρασκευοπούλου - Κόλλια, Ναυσικά Τεγούση, Βασίλης Δρακόπουλος, Σοφία Αλμπάνη, Πέτρος Στεφανέας, Σοφία Τσαγδή, Δήμητρα Σάββα

επιμέλεια: Κώστας Θεολόγου, Σπυρίδων Στέλιος

Ελληνοεκδοτική, 2018
192 σελ.
ISBN 978-960-563-206-9, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 15,00

Τα εργαλεία του μοντέρνου δασκάλου τον μεταμορφώνουν σε τζεντάι με φωτόσπαθο.

Η τεχνολογία και η εκπαίδευση, η τεχνολογία και η κοινωνία μας έχουν σχέση άρρηκτη. Το σχολείο και η τάξη, οι δάσκαλοι και οι μαθητές είναι οργανισμοί ζωντανοί, και η εκπαιδευτική διαδικασία μεταλλάσσεται και αυτή εκούσα άκουσα. Το θέλουμε ή δεν το θέλουμε υπάρχει αυτή η σημαντική αλλαγή. Εντούτοις, το βασικό διδακτικό εργαλείο νομίζω ότι παραμένει η ...κιμωλία και ο λόγος του δασκάλου. Κοντά σε αυτά τα εργαλεία ακλόνητη είναι η σημασία μιας δεξιότητας: της μεταδοτικότητας, εφόσον αυτή αποτελεί το όχημα με το οποίο μεταφέρουμε όσα επιδιώκουμε να διδάξουμε.

Από την κιμωλία και τον μαυροπίνακα φτάσαμε από καιρό στην ψηφιακή τεχνολογία, στα ψηφιακά εποπτικά μέσα και στο διαδίκτυο. Αυτά τα "μέσα" συνιστούν τεχνολογικές συνεισφορές στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ο παρών συλλογικός τόμος περιλαμβάνει έντεκα κείμενα που συμβάλλουν στο κοινό θέμα "ΤΠΕ και Εκπαίδευση". Τα περισσότερα παρουσιάζουν: α. θεωρίες μάθησης οι οποίες αναπτύσσονται βάσει εφαρμογών, παιδαγωγικές προσεγγίσεις και β. τεχνολογικές εφαρμογές που αξιοποιούνται στη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στη διδακτική πράξη και στη μαθησιακή διαδικασία.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)