Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Ανιχνεύοντας την κρίση

Ανιχνεύοντας την κρίση


Επιλεγμένα κείμενα από τις εισηγήσεις του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης

Χρυσή Βιτσιλάκη, Διονύσης Γουβιάς, Βασιλική Καντζάρα, Κώστας Λάμνιας, Θεόδωρος Μυλωνάς, Ιωάννης Ε. Πυργιωτάκης, Ελένη Σιάνου - Κυργίου, Αιμιλία Φάκου, Νέλλη Ασκούνη, Θεόδωρος Θάνος, Αγγελική Κίτσιου, Παναγιώτης Γιαβρίμης, Γιάννης Πεχτελίδης, Εμμανουήλ Φωκίτης, Γεράσιμος Κουστουράκης, Άννα Ασημάκη, Ευαγγελία Καλεράντε, Άννα Τσατσαρώνη, Σοφία Μπουτσιούκη, Θεόδωρος Ελευθεράκης, Λεωνίδας Γομάτος, Λάουρα Μαράτου - Αλιπράντη, Ιωάννα Τσίγκανου, Πολύκαρπος Καραμούζης, Νικόλαος Τσίρος, Ελένη Νικολάου, Παναγιώτης Ι. Σταμάτης, κ.ά.

επιμέλεια: Χρυσή Βιτσιλάκη, Διονύσης Γουβιάς

Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός, 2018
541 σελ.
ISBN 978-960-01-1944-2, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 30,00

Ο παρών τόμος αποτελείται από 24 επιλεγμένα κείμενα που βασίστηκαν σε εισηγήσεις του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης (Ρόδος, 20-22 Μαΐου 2016), αλλά γράφτηκαν με ειδική μέριμνα για τον συλλογικό αυτόν τόμο. Η επιλογή συγκεκριμένων κειμένων, από την πληθώρα των πολύ σημαντικών και πρωτότυπων εισηγήσεων που έγιναν στη διάρκεια του συνεδρίου, ήταν δύσκολη και βασίστηκε στη λογική της ανάδειξης των πιο κρίσιμων ζητημάτων που μελετά η Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης στην Ελλάδα του σήμερα. Τα τελικά κείμενα αγγίζουν μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα ζητήματα που σχετίζονται με τη σύγχρονη θεωρητική και ερευνητική παραγωγή της Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης στην "Ελλάδα της Κρίσης".

Αρχικά παρατίθενται τα κείμενα εισηγήσεων που έγιναν στις ολομέλειες του συνεδρίου (5 τον αριθμό) και τα οποία αφορούσαν ευρύτερους θεωρητικούς και μεθοδολογικούς προβληματισμούς πάνω στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης και ξέφευγαν από τις πιο εξειδικευμένες εισηγήσεις/παρεμβάσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια των "θεματικών" παράλληλων συνεδριών. Εν συνεχεία, γίνεται μια θεματική ανάπτυξη των εισηγήσεων, όπου ομαδοποιούνται κείμενα τα οποία πραγματεύονται παρεμφερή ζητήματα.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)