Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Η τέχνη του εικοστού αιώνα

Η τέχνη του εικοστού αιώναΆλκης Χαραλαμπίδης

University Studio Press, 2018
778 σελ.
ISBN 978-960-12-2397-1, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 100,00

Το τρίτομο βιβλίο του Άλκη Χαραλαμπίδη Η Τέχνη του Εικοστού Αιώνα επανεκδίδεται αναθεωρημένο σε έναν πλέον τόμο 780 περίπου σελίδων. Το βιβλίο ξεκινά με μια εισαγωγή που αφορά την τέχνη του 19ου αιώνα και στη συνέχεια εξετάζονται σε παγκόσμια βάση, η ζωγραφική, η γλυπτική και η αρχιτεκτονική του 20ού καθώς και άλλες μορφές έκφρασης που κυριάρχησαν στην τέχνη, ιδιαίτερα μετά τον Β? Παγκόσμιο Πόλεμο (Happening, Environment, Body Art, Performance, Land Art, Conceptual Art, Video Art κ.ά.).

Το κείμενο, που συντονίζεται με το επικαιροποιημένο οπτικό υλικό (1.267 εικόνες), προσαρμοσμένο στις σημερινές απαιτήσεις του αναγνώστη, του προσφέρει ουσιαστική γνώση σε συνεχή ροή, βοηθώντας τον να διαμορφώσει τη δική του άποψη για μια περίοδο πληθωρική σε καλλιτεχνικές αναζητήσεις και επιτεύγματα.

Ο συγγραφέας ταξινομεί και επεξεργάζεται ένα ογκώδες, συχνά δύστροπο και εγκατεσπαρμένο υλικό, αποσαφηνίζει ζητήματα ορολογίας, απλοποιεί δυσνόητες αναλύσεις, συναιρεί παρεμφερείς ή και αντικρουόμενες απόψεις, αξιοποιώντας παράλληλα το λόγο τόσο των ίδιων των δημιουργών όσο και των ιστορικών και κριτικών της τέχνης. Διασφαλίζει, τέλος, την αυτονομία των ενοτήτων, διατηρώντας ταυτόχρονα την υποδόρια σύνδεσή τους.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)