Η υπηρεσία διατίθεται εξ ολοκλήρου από τις υποδομές νέφους του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Αρχική Σελίδα | Ιστορικό | Υπηρεσίες και Προϊόντα | Διαφημιστείτε | Επικοινωνία Αναζήτηση:
 
English Ελληνικά
  Αν παρατηρείτε κάποια ανακρίβεια στην εγγραφή, ενημερώστε μας...
  Θεματική αναζήτηση
...................................
Τα βιβλία του μήνα
...................................
Νέες κυκλοφορίες
...................................
Λογοτεχνικά βραβεία
...................................
Eκδηλώσεις για το βιβλίο
σε όλη την Ελλάδα

...................................
Στατιστικά της Ελληνικής Βιβλιοπαραγωγής 2011
Βασική ανόργανη χημεία

Βασική ανόργανη χημείαAlbert, F. Cotton, Paul, L. Gaus, Geoffrey Wilkinson
μετάφραση: Αχιλλέας Γαρούφης, Μαρία Λουλούδη, Γεράσιμος Μαλανδρίνος, Γιάννης Πλακατούρας
επιμέλεια: Αχιλλέας Γαρούφης, Μαρία Λουλούδη, Γεράσιμος Μαλανδρίνος, Γιάννης Πλακατούρας

Παρισιάνου Α.Ε., 2015
1000 σελ.
ISBN 978-960-583-066-3, [Κυκλοφορεί - Εκκρεμής εγγραφή]
Τιμή € 74,00

Η Βασική Ανόργανη Χημεία των F. Albert Cotton, Geoffrey Wilkinson και Paul L. Gaus αποτελεί το κατεξοχήν εκπαιδευτικό σύγγραμμα ανόργανης χημείας παγκοσμίως. Διδάσκοντες και διδασκόμενοι βρήκαν σε αυτό ένα εξαιρετικό βιβλίο αναφοράς, ένα κείμενο που θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως κλασικό στο είδος του.

Το βιβλίο εκθέτει κατά τρόπο συστηματικό και εναργή τα βασικά στοιχεία και της αρχές της ανόργανης χημείας, με κύρια έμφαση στα πειραματικά δεδομένα. Η χημεία των στοιχείων και οι ενώσεις τους οργανώνονται κατά ομάδες ενώσεων και είδη αντιδράσεων, ενώ τονίζεται η περιοδικότητα στη δομή και στη δραστικότητα.

Η παρούσα 3η έκδοση (1η ελληνική) περιλαμβάνει σημαντικές προσθήκες αλλά και βελτιώσεις του αρχικού κειμένου: πληρέστερη εισαγωγή στην ανόργανη χημεία, βελτιωμένη επεξεργασία των ατομικών τροχιακών και διαφόρων ιδιοτήτων (όπως η ηλεκτραρνητικότητα), νέες προσεγγίσεις στην απεικόνιση των ιοντικών δομών, ονοματολογία για τις ενώσεις των μετάλλων μετάπτωσης, ποσοτικές προσεγγίσεις για την οξεοβασική χημεία, εκτεταμένη και ενιαία αντιμετώπιση της περιοδικότητας στη δομή και δραστικότητα των στοιχείων των κυρίων ομάδων, κανόνες Wade για τα βοράνια και τα καρβοράνια, χημεία νέων σημαντικών κατηγοριών ουσιών (όπως τα φουλερένια και τα σιλένια) και ένα νέο κεφάλαιο για την ανόργανη στερεά κατάσταση. Προστέθηκε, σε παράρτημα, υλικό για τα στοιχεία και τις διεργασίες συμμετρίας καθώς και για τις ομάδες σημείου, ενώ ενημερώθηκε και το γλωσσάριο.

Η ανά χείρας Βασική Ανόργανη Χημεία είναι το σύγγραμμα που μύησε και εκπαίδευσε εκατομμύρια φοιτητές θετικών επιστημών ανά τον κόσμο.

Back Print Print
.:BiblioNet ©2000-2012    .:Σχεδιασμός Ιστοσελίδας: Karamella:digid    .:Κατασκευή Ιστοσελίδας: Eθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)